Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų, tačiau pesto galima labai lengvai pasidaryti ir namuose ir visiškai veganiškai.
Recepte kaip pagrindą naudoju anakardžių riešutus, tačiau jie gali būti pakeisti ir kitais – kedro, graikiniais riešutais ar saulėgrąžomis. Taip pat, visai neturint riešutų galima išsiversti ir tiesiog su natūraliu tofu!
O pats padažas labai tinka su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlė ar gali būti naudojamas dar daug kitų būdų.
Bazilikų pesto padažas
Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų, tačiau itin lengvai galima pasigaminti pesto padažą namuose, iš paprastų produktų, greitai ir visiškai veganiškai.
Ingredientai
- 55 g. anakardžių
- 70 g. šviežių bazilikų lapelių (tiktų ir šaldyti)
- 1 šaukštas maistinių mielių dribsnių
- 1 didelė česnako skiltelė
- 2 šaukšteliai šviežios citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai vandens
Instrukcijos
- Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min., kad išbrinktų.
- Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
- Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
- Jeigu masė gautųsi per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
- Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.