Greita, pigu ir skanu – šis receptas tikrai patektų į tokią kategoriją. O dar visi ingredientai sveiki!
Tokį čili troškinį galima rasti daugumoje Lietuvos kavinių, tačiau augalinė jo versija sutinkama rečiau – visgi labai nesunkiai jį galima atkurti namuose.
Nors recepte naudoju tofu, puikiai tiktų ir sojų faršas. Tik naudojant džiovinto faršo versiją (kurią dar reikia apvirti), labai mėgstu išvirus jį dar ir apsikepti, kad šiek tiek apskrustų – tikrai daug skaniau.
O iš prieskonių ir aštrumo viską galima pasitobulinti ir pagal savo skonį!
Čili pupelių troškinys su tofu
Greita, pigu ir skanu – šis receptas tikrai patektų į tokią kategoriją. O dar visi ingredientai sveiki! Tokį čili troškinį galima rasti daugumoje Lietuvos kavinių, tačiau augalinė jo versija sutinkama rečiau – visgi labai nesunkiai jį galima atkurti namuose. Vietoje recepte naudojamo tofu taip pat labai tinkamas sojų faršas
Ingredientai
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 tofu ("marinated" rūšies)
- 1 raudonoji paprika
- 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su raudonėliais (gali būti ir paprasta pomidorų tyrė be prieskonių)
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 skardinė konservuotų geltonųjų kukurūzų
- 150 ml. vandens
- 0,5-1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio maltų pipirų
- 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
- žiupsnis malto kajeno (galite pasirinkti kiekį pagal tai, kokio aštrumo norisi)
- 2 šaukštai šaldytų arba šviežių petražolių
Instrukcijos
- Susmulkinti nuluptus svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada kartu į keptuvę sudėti rankomis susmulkintą tofu ir smulkiai pjaustytą papriką. Pakepti 5-8 minutes arba kol tofu bus šiek tiek apkepęs.
- Į didelį indą supilti pomidorų gabaliukus iš abiejų skardinių ir sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės. Jeigu naudojate tiesiog pomidorų tyrę, šį žingsnį galima praleisti.
- Į virimo puodą supilti pomidorų tyrę, vandenį, sudėti visus prieskonius, pupeles ir kukurūzus ir užvirti. Sudėti apkeptą tofu su paprika ir svogūnu, česnaku. Viską išmaišyti. Įdėti puse šaukštelio druskos ir paragauti ar sūrumo norisi daugiau.
- Viską užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 5-10 minučių. Patiekus galima užtarkuoti augalinio sūrio ar užbarstyti maistinių mielių.