Šie sausainiai skoniu gerokai primena įprastus pirktinius sausainius su šokolado gabalėliais (choc-chip cookies), tik skanumo pora kartų daugiau dėl to, kad naminiai!
Sausainiai yra lengvai pagaminami, todėl neturėtų kilti dvejonių ar verta ar ne save ar kitus pradžiuginti naminiais sausainiais su šokoladu. 🙂
Sausainiai su šokolado gabalėliais
Naminiais sausainiais galima pradžiuginti ne tik save, bet ir draugus, šeimą ar bendradarbius. Šie sausainiai yra lengvai pagaminami ir skoniu labai panašūs į pirktinius sausainius su šokolado gabalėliais, todėl nepaliks abejingų!
Ingredientai
- 120 g. kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 50 g. balto cukraus
- 60 g. juodojo šokolado diskelių (arba paprasto juodo šokolado gabaliukų)
- 2 šaukštai augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 2 šaukštai ištirpdyto augalinio sviesto/margarino (50 g.)
- pora lašų vanilės aromato (nebūtina)
Instrukcijos
- Per sietelį į indą suberti miltus, įdėti kepimo miltelius, druską, cukrų, šokolado diskelius ir išmaišyti.
- Supilti tirpdytą sviestą/margariną (svarbu, kad būtų jau atvėsęs), pieną ir vanilės aromato lašus. Viską maišyti šaukštu, o kai masė pradės formuotis į labiau vientisą, paminkyti rankomis, kol neliks miltų.
- Iš masės suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę (nebūtina) ir palaikyti šaldiklyje 30-40 min.
- Prieš išimant tešlą iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.
- Išėmus tešlą, atgnybti po maždaug šaukštą masės ir rankose suformuoti rutuliukus. Išdėlioti juos kepimo skardoje toliau vienas nuo kito.
- Sausainius kepti apie 15min. Jeigu sausainiai liko gan apvalios formos ir neišsileido, iškart išėmus išorkaitės atsargiai prispausti su šaukštu, kad būtų panašesni į sausainių formą.
- Sausainius palikti 10-15 min. kepimo skardoje, o vėliau perkelti į lėkštę ir leisti pilnai atvėsti, kad dar sukietėtų.