Pagrindiniai patiekalai

Keptas baklažanas su saldžiu sojos padažu

Dažnai visai nežinau ką veikti su baklažanu, nors augalinėje mityboje daug dalykų su juo galima sukurti – pavyzdžiui, gausu receptų, kuriuose jis naudojamas imituoti žuvį.

Aš siūlau paprastą receptą, kur būtent baklažanas yra patiekalo žvaigždė ir gali pavirsti į skanų bei sotų pagrindinį patiekalą.

Saldžiai sūrus keptas baklažanas gali puikiai paįvairinti maisto racioną!

Keptas baklažanas su saldžiu sojos padažu

Saldžiai sūrus keptas baklažanas gali puikiai paįvairinti maisto racioną. Šį baklažaną galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą kartu su ryžiais arkitais priedais arba įtraukti į kitus patiekalus, užkandžius ir kt.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 1 baklažanas
  • puse svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • virtų ryžių patiekimui

Padažui

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • apie 10 šaukštų vandens
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas agavų sirupo
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Supjaustyti baklažaną lakštais išilgai (~1cm storio), o lakštus stačiakampiais ar kvadratais. Apibarstyti pjaustytą baklažaną druska, išmaišyti ir palikti maždaug 10-čiai minučių. Po 10 minučių baklažano gabaliukus nuplauti po vandeniu ir gerai nusausinti kiaurasamtyje ir tuomet dar popieriniu rankšluosčiu.
  • Nusausintus baklažanus apibarstyti maždaug šaukšteliu kukurūzų krakmolo, gerai išmaišyti ir atidėti.
  • Susmulkinti puse svogūno ir česnako skilteles.
  • Indelyje sumaišyti ingredientus padažui – sojų padažą, vandenį, kukurūzų krakmolą, ištirpdytą kokosų aliejų, agavų sirupą, maltą imbierą ir pipirus.
  • Įkaitinti keptuvę ir joje ištirpdyti 1 šaukštelį kokosų aliejaus.
  • Į keptuvę sudėti smulkintą svogūną ir česnaką. Kepti apie 2-3 minutes vis pamaišant, kol suminkštės.
  • Kartu į keptuvę sudėti baklažano gabaliukus, kepti 7-10 minučių ant vidutinės ugnies, vis pamaišant ir uždengus dangčiu, kol baklažanai suminkštės ir lengvai paruduos.
  • Supilti padažą ant baklažanų, išmaišyti ir šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
  • Keptą baklažaną patiekti su virtais ryžiais, apibarstyti sezamo sėklomis ar šviežiomis žolelėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link