Toks skrebutis – mėgstamiausias mano patiekalas, prasidėjus vasarai ir atsiradus šviežiom braškėm.
Receptas labai paprastas, bet jeigu dar nesat ragavę šio derinio – beveik garantuoju, kad patiks.
Braškės, riešutų sviestas ir cinamonas – ar kažkas gali būti neskanu tokia kombinacija?
Skrebutis su braškėmis ir riešutų sviestu
Skonių derinys, kuris iškart nukelia į vasaros dienas.
Ingredientai
- 2 sumuštinių duonos riekelės (naudoju šviesią duoną su sėklomis)
- 2 šaukšteliai riešutų sviesto (nesaldinto)
- šiek tiek cinamono
- kelios šviežios braškės
- pasirinktinai: agavų sirupas, kokosų drožlės
Instrukcijos
- Paskrudinti dvi šviesios sumuštinių duonos riekes skrudintuve.
- Ant riekių užtepti po 1 šaukštelį riešutų sviesto.
- Apibarstyti cinamonu.
- Sudėti griežinėliais pjaustytas braškes.
- Jei norisi saldžiau – galima užpilti šiek tiek sirupo. Apibarstyti kokoso drožlėmis (nebūtina).