Tokį tortilijos variantą jau tikrai turėjot matyti kaip dažną trend’ą Instagram’e ar Tik Tok’e. 😀
Tai aš galiu tik paantrinti, kad tikrai labai fainas būdas pasiruošti tortiliją – tiek saldžiai, tiek sūriai.
Šį kartą gaminau saldų variantą ir gavosi labai greitas desertas, primenantis crepe blynus su vaisių įdaru ir šokoladu.
Naudojau mėgstamiausius savo vaisius – bananą ir braškes, o šokoladas ir riešutų sviestas dar patobulino derinį.
Gaminimo eigą gan sunku paaiškinti vien rašant, tad pridedu ir trumpą vaizdo įrašą kaip viską dariau:
Tortilija su braškėmis, bananu ir šokoladu
Greitas būdas pasigaminti skanų deserta, primenantį crepe blynelius su vaisiais ir šokoladu.
Ingredientai
- 1 kvietinė (ar kita) tortilija
- 3-4 šviežios braškės
- apie puse banano
- 1 šaukštelis riešutų sviesto
- žiupsnis cinamono
- 0,5 šaukštelio agavų sirupo (nebūtina)
- 1 šaukštelis juodojo šokolado diskelių arba smulkinto šokolado
- 0,5 šaukštelio kokosų aliejaus
Instrukcijos
- Tortiliją įpjauti iki pusės.
- Pusėje tortilijos užtepti riešutų sviestą, kitoje pusėje – agavų sirupą.
- Į kiekvieną tortilijos "ketvirtį" dėti skirtingus ingredientus – bananą, cinamoną, braškes ir šokoladą.
- Tortiliją sulankstyti.
- Sulankstytą tortiiją apkepti įkaitintoje keptuvėje ant 0,5 šaukštelio kokosų aliejaus. Apkepti abi puses, kol jos švelniai paruduos.
Pastabos
Aiškesnė gaminimo eiga matoma viršuje prisegtame vaizdo įraše!