Salotos

Rukolos salotos su keptomis daržovėmis

Labai pamėgau šiltas salotas, bent kažkas kepto man iškart bent pora kartų paskanina visą salotų receptą!

Dažniausiai kepu marinuotą tofu ir kaip priedas salotoms jis niekada nenuvilia, bet kartais norisi ir ko nors naujo.

Tokiu atveju pasikepu tiesiog daržovių (kartais su avinžirniais). Pavyzdžiui, keptos morkos orkaitėje gali labai tikti salotoms.

O ir morkas iškepti nereikia daug darbo – tik sumaišyti su aliejumi, prieskoniais ir palaukti, kol orkaitėje jos „pasiruoš” pačios.

O šiame recepte aprašytas tahini padažas tikrai a must paragauti!

Rukolos salotos su keptomis daržovėmis

Kai norisi pabandyti ką nors naujo su salotomis – tam labai tinka kepti ingredientai. Pavyzdžiui, salotas galima pagardinti tiesiog keptomis morkomis!
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 50 g. rukolos salotų
  • 120 g. paprikos (maždaug puse)
  • 2 morkos (apie 200 g.)
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • šiek tiek druskos

Padažui

  • 2 šaukšteliai tahini (sezamų pastos)
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • ¼ šaukštelio malto kumino
  • žiupsnis pipirų
  • žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai augalinio nesaldinto pieno (recepte naudotas migdolų)

Instrukcijos
 

  • Juostelėmis ar kubeliais supjaustyti papriką, morkas ir svogūną.
  • Daržoves sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, užpilti aliejaus, apibarstyti druska ir išmaišyti.
  • Supjaustytas daržoves kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Sumaišyti ingredientus padažui.
  • Rukolą nuplauti, galima šiek tiek susmulkinti. Keptas daržoves dėti ant rukolos, apšlakstyti padažu ir išmaišyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link