Neturiu labai daug mėgiamų receptų su kriaušėmis, bet vienas iš tokių, kuris tikrai pavyksta ir skanu – keksiukai.
Jeigu kriaušių neturit po ranka, vietoje jų į keksiukus galima dėti ir obuolius – tada gausis mini obuolių pyragai.
Bet rekomenduoju išnaudoti ir kriaušes, nes jos, man atrodo, dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti!
Keksiukams jos labai tiko, nes suteikė gaivumo bei saldumo. Dar į keksiukus galima pridėti ir papildomų priedų – gal kitų prieskonių, riešutų ar džiovintų vaisių?
Keksiukai su kriaušėmis
Kriaušės dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti! Pavyzdžiui, keksiukai su jomis bus saldūs, gaivūs ir skanūs.
Ingredientai
- 200 g. kvietinių miltų
- 70 g. rudojo cukraus
- 80 ml. kokosų aliejaus
- 1 šaukštas maltų linų sėmenų
- 240 ml. augalinio nesaldinto pieno (naudojau sojų)
- 1 šaukštas obuolių acto
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- 1,5 šaukštelio malto imbiero
- 0,5 šaukštelio malto muskato
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1-2 kriaušės (nelupta svėrė 180 g.)
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
- Linų sėmenis sumaišyti su 4-5 šaukštais vandens ir atidėti išbrinkti (turi gautis panaši į kiaušinį konsistencija).
- Sumaišyti pieną su actu ir atidėti.
- Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir susmulkinti į nedidelius kubelius.
- Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą ir druską.
- Atskirame inde sumaišyti pieno/acto mišinį su linų sėmenų „kiaušiniu“ ir aliejumi.
- Tada kartu sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais. Įmaišyti smulkintas kriaušes.
- Tešlą padalyti į keksiukų kepimo formeles (gaunasi 12 keksiukų).
- Kepti 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išlenda sausas.