Saldūs

Keksiukai su kriaušėmis

Neturiu labai daug mėgiamų receptų su kriaušėmis, bet vienas iš tokių, kuris tikrai pavyksta ir skanu – keksiukai.

Jeigu kriaušių neturit po ranka, vietoje jų į keksiukus galima dėti ir obuolius – tada gausis mini obuolių pyragai.

Bet rekomenduoju išnaudoti ir kriaušes, nes jos, man atrodo, dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti!

Keksiukams jos labai tiko, nes suteikė gaivumo bei saldumo. Dar į keksiukus galima pridėti ir papildomų priedų – gal kitų prieskonių, riešutų ar džiovintų vaisių?

Keksiukai su kriaušėmis

Kriaušės dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti! Pavyzdžiui, keksiukai su jomis bus saldūs, gaivūs ir skanūs.
Tipas Saldūs
Porcijos 12 keksiukų

Ingredientai
  

  • 200 g. kvietinių miltų
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 80 ml. kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas maltų linų sėmenų
  • 240 ml. augalinio nesaldinto pieno (naudojau sojų)
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • 1,5 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1-2 kriaušės (nelupta svėrė 180 g.)

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
  • Linų sėmenis sumaišyti su 4-5 šaukštais vandens ir atidėti išbrinkti (turi gautis panaši į kiaušinį konsistencija).
  • Sumaišyti pieną su actu ir atidėti.
  • Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir susmulkinti į nedidelius kubelius.
  • Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą ir druską.
  • Atskirame inde sumaišyti pieno/acto mišinį su linų sėmenų „kiaušiniu“ ir aliejumi.
  • Tada kartu sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais. Įmaišyti smulkintas kriaušes.
  • Tešlą padalyti į keksiukų kepimo formeles (gaunasi 12 keksiukų).
  • Kepti 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išlenda sausas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link