Užkandžiai

Keptos moliūgo sėklos (sūriai)

Liko sėklų nuo moliūgo? Ne visada jas būtina išmesti – galima pasidaryt moliūgo „siemkų”!

Receptui tinka storesnės sėklos, kad viduje jau būtų branduolys, kitu atveju bus tiesiog kepti lukštai. 😁

O valgyti galima kaip pirktines – nuimant lukštus ir valgant branduolį.

Keptos moliūgo sėklos (sūriai)

Liko sėklų nuo moliūgo? Jeigu jos jau turi branduolį, jas galima iškepti kaip skanų užkandį!
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 100 g. šviežių moliūgo sėklų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio svogūnų granulių/miltelių
  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų krapų
  • 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių temperatūros.
  • Moliūgo sėklas pamerkti šiltame vandenyje ir laikyti apie 10-15 min. arba ilgiau. Mirkyti nebūtina, bet taip geriau nusiims likusi moliūgo masė.
  • Tada sėklas išimti iš vandens rankomis, vis nuimant likusio moliūgo dalis.
  • Sėklas nusausinti su popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.
  • Atskirame inde sumaišyti visus prieskonius.
  • Sėklas sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Tada suberti prieskonius ir taip pat išmaišyti.
  • Sėklas išsklaidyti skardoje ant kepimo popieriaus.
  • Kepti apie 20 min. vis patikrinant, kad per daug neapskrustų. Iškepus palikti atvėsti – atvėsusios jos taps ir kietesnės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link