Liko sėklų nuo moliūgo? Ne visada jas būtina išmesti – galima pasidaryt moliūgo „siemkų”!
Receptui tinka storesnės sėklos, kad viduje jau būtų branduolys, kitu atveju bus tiesiog kepti lukštai. 😁
O valgyti galima kaip pirktines – nuimant lukštus ir valgant branduolį.
Keptos moliūgo sėklos (sūriai)
Liko sėklų nuo moliūgo? Jeigu jos jau turi branduolį, jas galima iškepti kaip skanų užkandį!
Ingredientai
- 100 g. šviežių moliūgo sėklų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio svogūnų granulių/miltelių
- 0,5 šaukštelio česnako miltelių
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 0,5 šaukštelio džiovintų krapų
- 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių temperatūros.
- Moliūgo sėklas pamerkti šiltame vandenyje ir laikyti apie 10-15 min. arba ilgiau. Mirkyti nebūtina, bet taip geriau nusiims likusi moliūgo masė.
- Tada sėklas išimti iš vandens rankomis, vis nuimant likusio moliūgo dalis.
- Sėklas nusausinti su popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.
- Atskirame inde sumaišyti visus prieskonius.
- Sėklas sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Tada suberti prieskonius ir taip pat išmaišyti.
- Sėklas išsklaidyti skardoje ant kepimo popieriaus.
- Kepti apie 20 min. vis patikrinant, kad per daug neapskrustų. Iškepus palikti atvėsti – atvėsusios jos taps ir kietesnės.