Pagrindiniai patiekalai

Keptos įdarytos bulvės su avinžirniais

Su bulvių receptais sunku (ar išvis neįmanoma?) suklysti. 😀

Jei kas nors ir nesigautų, labai greitai pergalvoji idėjas ir panaudoji bulves visai kitam patiekalui!

Na, ir aišku iš jų viskas dar ir skanu. Bent jau aš nesu ragavus kokio tikrai neskanaus patiekalo iš bulvių.

Plius – pigu, lengvai prieinama, nesudėtinga. Gražiausi žodžiai, kai kalba eina apie maistą!

Taip ir šis receptas gali būti labai lengvai prieinamas kiekvienam, o iš jo gali gautis ir gražus rezultatas!

Tokios bulvės gali tikti ir kaip įprasta vakarienė ar pietūs pačiam sau, bet ir kaip įmantresnis patiekalas progai, kai sulaukiam svečių.

Bulves įdariau avinžirniais apkeptais su svogūnu, česnaku ir paprika – labai paprasta kombinacija. Į tokias bulves labai daug papildomų priedų ir netelpa (ne tiek ir daug jose vietos), bet dar kai turiu, labai mėgstu įdėti ir pievagrybių (irgi prieš tai šiek tiek apkepus).

Išskaptuotų bulvių vidaus nepanaudojau recepte, nes jis būtų nebetilpęs su įdaru į vidų, tačiau jį tikrai nesunku panaudoti kituose gaminamuose patiekaluose – tikiu, kad bulvės dažnai ir pas jus atsiduria ant stalo ir nebus sunku sugalvoti, kur panaudoti tuos likučius. 😀

Daug įdaro į pačias bulves netelpa, bet likusį tada kepu skardoje šalia bulvių ir patiekiu taip pat šalia.

Papildomai galima uždėti augalinio sūrio ir jau iškepus papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis.

Šias įdarytas bulves geriausia suvalgyti tą pačią dieną, nes pastovėjus avinžirniai dar kiek labiau sukietėja.

Keptos įdarytos bulvės su avinžirniais

Pigu, lengvai prieinama,nesudėtinga – gražiausi žodžiai, kai kalba eina apie maistą! Tokiais žodžiais galima apibūdinti ir šį bulvių receptą, kuris tiks tiek įprastai vakarienei ar pietums pačiam sau, tiek ir įsimintesnei progai, kai sulaukiame svečių.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 8 nedidelės/vidutinio dydžio bulvės
  • 150 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
  • puse raudonosios saldžiosios paprikos
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1/4 šaukštelio pipirų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • šviežių petražolių papuošimui (nebūtina)
  • pasirinkto padažo patiekimui

Instrukcijos
 

  • Bulves nuskusti, nuplauti ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 15-20 minučių (pilnai išvirti nereikia). Išvirus išimti iš vandens ir palikti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200 C.
  • Susmulkinti svogūną, česnakus ir papriką.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir česnakus, pakepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą papriką ir pakepti dar 3-4 minutes. Sudėti avinžirnius (nuplovus) ir visus prieskonius, kepti 2-3 minutes vis maišant.
  • Bulvėms atvėsus, nupjauti dalį jų viršaus ir išskaptuoti duobeles.
  • Į duobeles sudėti keptą avinžirnių įdarą. Jeigu netelpa – jį tiesiog paskleisti skardoje šalia bulvių ir kartu kepti orkaitėje.
  • Įdarytas bulves išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus (kartu su likusiu įdaru), galima dar apšlakstyti arba aptepti alyvuogių aliejumi. Kepti apie 15-20 min. arba kol šiek tiek apskrus.
  • Bulves patiekti su pasirinktu padažu (pavyzdžiui, naminiu česnakiniu). Geriausia suvalgyti tą pačią dieną, nes ilgainiui avinžirniai kiek labiau sukietėja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link