Vieni smagiausių (man) receptų – veganiškos alternatyvos mėsai. Nes pagaminus kumpį iš miltų ir prieskonių pasijauti kaip super virtuvės šefas, kuris iš nieko gali padaryti įspūdingus patiekalus. 😀
Šitas receptas gal labiau primena dešrą, negu kumpį, bet abu variantai juk skanu. Tiesą sakant, jis man labai priminė pirktines „Amala” augalinių dešrų versijas. Todėl dar paeksperimentavus su prieskonių kiekiu ar įvairove, gal ir visai nebeprireiks jų pirkti ir viską pasigaminsiu namuose. 😀
Kumpis labai skaniai tiko ant sumuštinių, bet naudojau jį ir kitiems patiekalams, pavyzdžiui, košei su grikiais, makaronams ir pan. Nusprendus panaudoti įj kituose receptuose – jį galima apkepti keptuvėje kartu su daržovėmis ar vieną. O valgant kaip kumpį – jokio papildomo kepimo nereikia.
Seitano-tofu kumpis
Ingredientai
- 180 g. natūralaus tofu (1 pakelis)
- 150 g. seitano miltų
- 2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis saldžios rūkytos paprikos miltelių
- 1 šaukštelis česnakų miltelių
- 1 šaukštelis svogūnų miltelių
- 0,5 šaukštelio maltų pipirų
- 2 šaukštai barbekiu padažo
- 100 ml. vandens kartu su puse kubelio daržovių sultinio
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
- Tofu rankomis sutrupinti į indą, kuriame malsite su trintuvu.
- Kartu į indą su tofu sudėti visus kitus ingredientus (išskyrus seitaną) ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
- Į šią masę supilti seitano miltus ir minkyti kelias minutes, kol tešla bus vientisa ir šiek tiek tąsi.
- Tešlą suformuoti į kumpio ar dešros formą ir sandariai susukti į foliją, švelniai suspaudžiant, kad išlaikytų tokią formą.
- Kumpį folijoje dėti į kepimo skardą su kepimo popieriumi ir kepti apie 50 min. vis apverčiant kas 15-20 min.
- Iškepus palikti pilnai atvėsti prieš išvyniojant iš folijos.