Padažai Užkandžiai

Rožinis humusas ir sumuštiniai su ridikėliais

Įprastas humusas labai skanu, paprasta, gali būti panaudojama bet kokiame recepte… O rožinis humusas ne tik skanu, bet ir sukuria visai next level įvaizdį patiekalams. 😍

Jeigu dar neteko tokio humuso daryti patiems, galiu nuraminti, kad prie įprastinio recepto prisideda tik vienas ingredientas, kuris humusą nudažo sodria rožine spalva. 💗

Tokį humusą labai mėgstu valgyti su sumuštiniais – pavyzdžiui, su pomidorais ir ridikėliais. Paprasta, bet gražu ir skanu.

Dar humusas labai tinka kaip padažas (dip), mėgstu jį įmaišyti į salotas ar net makaronus. Panaudojimo galimybės tikrai beribės. 😀

Rožinis humusas ir sumuštiniai su ridikėliais

Gražus maistas skaniau valgosi, todėl užuot gaminus įprastą humusą, siūlau pagražinti jį sodria rožine burokėlių spalva!
Tipas Padažai, Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 250 g. virtų/konservuotų avinžirnių
  • 100 g. virtų burokėlių
  • 2 šaukštai tahini pastos (nebūtina)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 30 ml. vandens

Sumuštiniams

  • Pasirinktos duonos, ridikėlių ir mažų pomidoriukų

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus humusui sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galima įpilti dar vandens ar aliejaus.
  • Sumuštiniams paruošti – duoną ištepti norimu kiekiu humuso ir ant viršaus išdėlioti pjaustytus ridikėlius ir pomidorus ar kitus priedus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link