Įprastas humusas labai skanu, paprasta, gali būti panaudojama bet kokiame recepte… O rožinis humusas ne tik skanu, bet ir sukuria visai next level įvaizdį patiekalams. 😍
Jeigu dar neteko tokio humuso daryti patiems, galiu nuraminti, kad prie įprastinio recepto prisideda tik vienas ingredientas, kuris humusą nudažo sodria rožine spalva. 💗
Tokį humusą labai mėgstu valgyti su sumuštiniais – pavyzdžiui, su pomidorais ir ridikėliais. Paprasta, bet gražu ir skanu.
Dar humusas labai tinka kaip padažas (dip), mėgstu jį įmaišyti į salotas ar net makaronus. Panaudojimo galimybės tikrai beribės. 😀
Rožinis humusas ir sumuštiniai su ridikėliais
Gražus maistas skaniau valgosi, todėl užuot gaminus įprastą humusą, siūlau pagražinti jį sodria rožine burokėlių spalva!
Ingredientai
- 250 g. virtų/konservuotų avinžirnių
- 100 g. virtų burokėlių
- 2 šaukštai tahini pastos (nebūtina)
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio malto kumino
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 30 ml. vandens
Sumuštiniams
- Pasirinktos duonos, ridikėlių ir mažų pomidoriukų
Instrukcijos
- Visus ingredientus humusui sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galima įpilti dar vandens ar aliejaus.
- Sumuštiniams paruošti – duoną ištepti norimu kiekiu humuso ir ant viršaus išdėlioti pjaustytus ridikėlius ir pomidorus ar kitus priedus.