Makaronai tinka ne tik šiltiems patiekalams, bet ir sočioms salotoms. Nors patiekalas sotus, jis puikiai tinka ir vasariškiems orams, nes šviežios daržovės suteikia gaivumą, todėl nuo makaronų visai neapsunkstama!
O į tokias salotas galima papildomai įdėti ir kitų įvairių daržovių ar salotų lapų, pavyzdžiui špinatų, rukolos, avokadų, augalinio sūrio ar kitų mėgstamų ingredientų!
Makaronų salotos su šviežiomis daržovėmis
Makaronai tinka ne tik šiltiems patiekalams, bet ir sočioms salotoms. O į tokias salotas galima papildomai įdėti ir kitų įvairių daržovių ar salotų lapų, pavyzdžiui špinatų, rukolos, avokadų, augalinio sūrio ar kitų mėgstamų ingredientų!
Ingredientai
- 80 g. nevirtų pasirinktų makaronų
- 5-6 mažų pomidoriukų
- 40 g. agurko
- 40 g. raudonos saldžiosios paprikos
- apie 10 g. svogūno (1 šaukštas smulkinto)
- 30 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų (10 vnt.)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 1/4 šaukštelio druskos (ar daugiau, pagalskonį)
- 1/4 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 0,5 šaukštelio česnako miltelių
- 0,5 šaukštelio malto kumino
- Pasirinktų šviežių žolelių (krapų, svogūnų laiškų ar kt.)
Instrukcijos
- Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės ir palikti pilnai atvėsti.
- Susmulkinti svogūną, papriką, agurką, pusiau ar smulkiau supjaustyti pomidorus, griežinėliais supjaustyti alyvuoges.
- Visas daržoves sumaišyti su atvėsusiais makaronais.
- Makaronus sumaišyti su aliejumi, citrinų sultimis ir visais prieskoniais.
- Papuošti šviežiomis žolelėmis. Patiekalą valgyti šaltą, galima papildyti kitomis daržovėmis ar salotomis (špinatais, rukola, kt.).