Gaivūs, sveiki ledai – išsigelbėjimas karštą vasaros dieną. Nors recepte naudojau šiek tiek sirupo – jis tikrai neprivalomas, o jo nenaudojant ledai vis tiek bus natūraliai saldūs ir be jokio pridėtinio cukraus!
Tokius ledus galima pasigaminti iš pačių įvairiausių uogų ir vaisių. Svarbu turėti trintuvą (aš pati naudoju paprastą rankinį trintuvą ir su juo viskas pavyksta) ir būti iš anksto užsišaldžius vaisius ar uogas.
Bananai yra tokių ledų pagrindas ir natūralus saldiklis, todėl šaldiklyje visada turiu griežinėliais pjaustytų šaldytų bananų – jie tinka ne tik ledams, bet ir kokteiliams ir padaro juos saldžius, šaltus ir kremiškesnius nei naudojant šviežią bananą.
Naminiai vyšnių ledai
Gaivūs, sveiki ledai – išsigelbėjimas karštą vasaros dieną. Tokius ledus galima pasigaminti iš pačių įvairiausių uogų ir vaisių!
Ingredientai
- 1 šaldytas bananas pjaustytas griežinėliais (120 g.)
- 100 g. šaldytų vyšnių be kauliukų
- 100 ml. kokosų pieno (kokosų kremo iš skardinės)
- 1 šaukštas agavų sirupo
- Keli lašai vanilės aromato
Instrukcijos
- Visus ingredientus sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
- Ledus galima valgyti iš karto arba jei norisi tirštesnių – palaikyti šaldiklyje.
- Jeigu ledus dar šaldysite – pirmas 2-3 valandas šaldiklyje ledus vis pamaišyti kas 30 min., kad nesusidarytų ledo kristalai.
- Jeigu ledai laikomi šaldiklyje per naktį – išėmus galima kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atitirptų.