Saldūs

Mėlynių sausainiai

Sodrios violetinės spalvos sausainiai tikrai nustebins desertų mėgėjus ne tik išvaizda, bet ir skoniu!

Sausainiai gaunasi tamsesni nei galbūt norėtųsi, bet juose vis vien matosi ryškių violetinės ir mėlynos spalvų atspalviai, todėl toks saldus užkandis tikrai paliks įspūdį.

Aš sausainius gaminau su baltojo šokolado gabalėliais – maža detalė, bet tiek vizualiai, tiek skoniu labai tinkama tokiems sausainiams.

Iš recepto gaunasi apie 14 mažų sausainių.

Mėlynių sausainiai

Sodrios violetinės spalvos sausainiai tikrai nustebins desertų mėgėjus ne tik išvaizda, bet ir skoniu!
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 80 g. šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 50 g. cukraus
  • 60 g. augalinio sviesto (arba 60 ml. kokosų aliejaus)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 140 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio maistinės sodos
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 45 g. augalinio baltojo šokolado

Instrukcijos
 

  • Mėlynes užkaisti nedideliame inde ant vidutinės ugnies (vandens nepilti) ir kaitinti vis maišant, kol jos gerokai išsileis (5-7 min.). Tada palikti jas šiek tiek atvėsti, sumalti rankiniu ar kitu trintuvu (nebūtina, bet geriau išsileis) ir palikti atvėsti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą sutrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gumine mentele ar rankiniu plaktuvus iki vientisos masės. Įmaišyti atvėsusią mėlynių tyrę.
  • Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir krakmolą.
  • Palaipsniui sudėti sausus ingredientus į mėlynių mišinį, vis maišant. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni – ją galima apie 30 min. palaikyti šaldytuve, kad lengviau formuotųsi, bet nebūtina.
  • Maždaug iš 1 šaukšto tešlos formuoti rutuliukus ir padėjus į skardą šiek tiek prispausti, kad būtų plokštesni. Juos išdėlioti apie 3 cm. vienas nuo kito.
  • Kepti 10-12 minučių.
  • Sausainius palikti pora minučių atvėsti ant skardos ir tada perkelti ant grotelių ar į kitą indą, kad visiškai atvėstų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link