Pagrindiniai patiekalai

Tofu iešmeliai su riešutų sviesto marinatu

Viskas, kas kepta ant laužo – man iškart dvigubai skaniau. Bet kai tokios galimybės nėra, orkaitė puikiai gali atstot ir iškylą gamtoje. 😀

Tofu gaminau su riešutų sviesto marinatu, o kadangi jo gavosi daug – tofu buvo visai nesausas, pilnas skonių ir labai gerai įsigėrė. O jei marinato gaunasi per daug – jame galima pamarinuoti ir kepamas daržoves.

Valgiau šiuos iešmelius vienus, nors prie jų labai tiktų ir ryžiai ar kiti priedai. Šiaip jau nemažai jų suvalgiau tiesiog fotografuodama ir neišlaukus, nes buvo skaniausia, kol šilti. 😁

Juos kepti patogiausia orkaitėje, nes tada marinatas kepant išlieka ant iešmelių. Kepant ant grotelių ant laužo – gali daug marinato nukristi ir nebūti taip skanu.

Tofu iešmeliai su riešutų sviesto marinatu

Viskas, kas kepta ant laužo – iškart dvigubai skaniau. Bet kai tokios galimybės nėra, orkaitė puikiai gali atstoti ir iškylą gamtoje! Kadangi šiame recepte gaunasi daug marinato – tofu iškepa visai nesausas, pilnas skonių ir gerai įsigėręs į padažą. Jei marinato visgi per daug, jame galima pamarinuoti ir kepamas daržoves.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 360 g. tofu (natūralaus, be skonių)
  • 1 raudonoji paprika
  • apie 200 g. cukinijos
  • 1 svogūnas
  • 8-10 medinių iešmelių (bent 30 min. pamirkytų vandenyje)

Marinatui

  • 30 ml. agavų sirupo
  • 40 ml. sojų padažo
  • 50 g. riešutų sviesto („smooth“ rūšies, be cukraus)
  • 25 ml. aliejaus
  • 30 ml. barbekiu padažo
  • 1 šaukštelis svogūnų granulių
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis maltų imbierų
  • ¼ šaukštelio maltų pipirų
  • 30 ml. vandens

Instrukcijos
 

  • Tofu suspausti su popieriniais ar medžiaginiais rankšluosčiais, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens ir gerai nusausinti. Supjaustyti kubeliais, pakankamo dydžio, kad užsimautų ant iešmelių.
  • Daržoves supjaustyti panašaus kaip tofu dydžio gabalėliais.
  • Sumaišyti visus ingredientus marinatui. Jei gaunasi per tiršta, įpilti dar vandens ar šiek tiek aliejaus.
  • Tofu kubelius gerai išmaišyti su marinatu ir palikti inde, kur visi gabalėliai būtų gerai juo padengti. Laikyti šaldytuve 1 val. arba daugiau, kartais galima vis pamaišyti. Tuo pačiu metu galima užmerkti ir medinius iešmelius į vandenį, kad neapdegtų kepant ir mirkyti 30-60 min.
  • Daržoves sumaišyti su šiek tiek aliejaus ir druskos.
  • Tofu ir daržoves sumauti ant iešmelių. Likusį marinatą taip pat supilti ant iešmelių viršaus, galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min., po 15 min. iešmelius apverčiant.
  • Iškepus galima valgyti iškart.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link