Ši baltųjų pupelių užtepėlė – vos keli ingredientai, o rezultatas kremiškas, švelnaus skonio ir universalus. Ją galima naudoti kaip užtepėlę ant duonos, kaip dip’ą daržovėms ar pagardinti mėgstamas salotas.

Užtepėlė labai panaši į įprastą humusą, tik avinžirniai čia pakeisti pupelėmis. Gerai, kai norisi paįvairinti racioną.
Aš pati pupelių nelabai randu kur panaudoti, nesu ir didelė jų mėgėja, todėl toks receptas tikrai patiko, nes skanu, sveika ir būdų jį panaudoti yra be galo daug.
Baltųjų pupelių užtepėlė / humusas
Universali užtepėlė, skoniu labai panaši į įprastą avinžirnių humusą.
Ingredientai
- 300 g. virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
- 1 česnako skiltelė
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
Instrukcijos
- Visus ingredientus sumalti iki vientisos masės su rankiniu ar kitu trintuvu. Jei sunkiai malasi, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Patiekti su duonelėmis ar kitais norimais priedais. Tinka kaip užtepėlė, vietoj padažo, kaip užkandis ir kt.