Sriubos

Trinta keptų pomidorų sriuba su bazilikais

Labai mėgstu pomidorų sriubą! Ir skaniausia man ji iš orkaitėje keptų pomidorų.

Anksčiau kartais vis nusipirkdavau jau pagamintos pomidorų sriubos, nes galvodavau, kad nelabai mokėsiu pasigaminti tokią skanią. Tai pasirodo, viskas daug paprasčiau nei atrodo ir labai skanią pomidorinę sriubą galima pasidaryti vos iš kelių ingredientų ir nestovint prie puodų nei pusvalandžio.

Ilgiausiai užtrunka, kol iškepa pomidorai, bet tuo metu nieko daryti nereikia, o visas kitas likęs darbas tiesiog viską sumalti ir patiekti.

Ši sriuba tinkama ne tik šaltajam metų sezonui, kai norisi šilto komfortiško maisto, bet ir vasarai, būtent tada, kai pomidorų tikrai apstu. Sriuba yra lengva, nes jos pagrindą sudaro ne kokios nors kaloringos daržovės, o pomidorai ir paprika, todėl ja galima mėgautis ir vasarą, kai sunkus maistas keliauja į antrą planą.

Šiai sriubai labai tinka švieži arba šaldyti bazilikai, galima iš bėdos išsiversti ir su džiovintais, bet tada jų skonis tikrai nebus toks ryškus.

Dar ją mėgstu apibarstyti maistinių mielių dribsniais, kurie primena sūrio skonį ir labai dera su šia sriuba.

Trinta keptų pomidorų sriuba su bazilikais

Labai paprasta pomidorinė sriuba, kai reikia susišildyti vėsiais vakarais ar norisi lengvų pietų/vakarienės vasarą.
Tipas Sriubos
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 11 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 raudonoji saldžioji paprika
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 1 svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 sauja šviežių arba šaldytų bazilikų
  • 1 šaukštelis cukraus

Instrukcijos
 

  • Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, papriką nedideliais gabaliukais ir viską kepimo skardoje apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 190C temperatūroje apie 45min.
  • Keptuvėje ant aliejaus apkepti smulkintą svogūną ir česnaką.
  • Keptus pomidorus su paprika ir apkeptą svogūną bei česnakus sudėti į puodą, įdėti bazilikus, cukrų, sultinio kubelį (vandens galima nepilti, nes skysčio dažnai užtenka nuo pomidorų, bet jei jums pasitaikė mažiau sultingi – įpilkite šiek tiek vandens) ir sumalti su trintuvu. Jeigu sriuba atvėso – galima ją ir dar šiek tiek pavirti.
  • Prieš viską malant galima nulupti pomidorų žievę, bet jos visai gerai susitrina kartu su viskuo ir nebesijaučia.
  • Patiekti galima apibarsčius maistinėmis mielėmis, kartu su pasirinkta šviesia duona.

Pastabos

Sriubai dar labai tiktų ir riebus kokosų pienas ar augalinė grietinėlė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link