Augalinė žuvis, lašiša, mėsa – dabar jau viskas įmanoma. 😀
O dažnai ir gaminama iš visiškai paprastų ingredientų. Pavyzdžiui, augalinė lašiša namų sąlygomis gali būti lengvai pagaminama iš morkų!
Panaudoti šią lašišą galima pačiais įvairiausiais būdais – nuo sumuštinių iki salotų ar kur tik norisi. Bet aš labiausiai mėgstu su ja daryti tortilijų suktinukus, kurie tada patampa vieno kąsnio užkandžiais.
Juos ne tik paprasta ir greita padaryti, bet ir patogu dalintis su kitais, vežtis į svečius, į darbą ar tiesiog užsinorėjus prigriebti po vieną kitą iš šaldytuvo.
Suktinukams naudoju tik salotą, agurką ir augalinį majonezą, tačiau jas tikrai galima papildyti kitais ingredienais. Pavyzdžiui, net ir augalinis sūris čia visai tiktų!
Beje, augalinio majonezo receptą galite rasti čia.
Tortilijų užkandis su morkiša
Ingredientai
Morkų "lašišai"
- 2-3 nedidelės virtos morkos
- 20 ml. obuolių acto
- 120 ml. vandens
- 1 šaukštas barbekiu padažo (arba keli lašai skysto dūmo)
- 3 šaukšteliai sojų padažo
- 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
- 1 žiupsnis druskos
- 1 šaukštelis skysčio nuo konservuotų kaparėlių
- 0,5 šaukštelio susmulkintų konservuotų kaparėlių
- 1 šaukštelis susmulkintų krapų (šviežių arba šaldytų)
- 2-3 šaukšteliai smulkinto "nori" lapo (naudojamo suši gamybai)
Tortilijų suktinukams
- 1-2 vidutinio dydžio tortilijų (arba lavašo)
- kelių šaukštų augalinio majonezo
- griežinėliais pjaustytų agurkų
- kelių šviežių salotų lapų
- šviežių krapų
Instrukcijos
- Išvirtas morkas supjaustyti labai plonomis juostelėmis (patogu pjaustyti su bulvių skustuku).
- Sumaišyti visus ingredientus "lašišai" indelyje/šaldymo maišelyje ir sudėjus morkas vėl išmaišyti, lygiai paskirstyti ant visų morkų. Morkos turėtų būti apsemtos padažu beveik pilnai. Patogu naudoti šaldymo maišelį, nes lengviau išsimaišo.
- Tokiame marinate morkas palaikyti šaldytuve per naktį ar bent jau kelias valandas.
- Kai lašiša bus paruošta, ant tortilijos paskirstyti 1-2 šaukštus augalinio majonezo, sudėti šiek tiek smulkintų salotų, agurko, apibarstyti krapais ir ant viršaus uždėti kelias morkų juosteles. Viską galima apšlakstyti citrinos sultimis ir šiek tiek druskos.
- Tvirtai susukti tortiliją ir supjaustyti gabalėliais.