Pagrindiniai patiekalai

Veganiški žuveliukai („žuvies” kepsneliai)

Šie kepsneliai – vienas mano mėgstamiausių veganiškų patiekalų, kurį gaminu tiek per Kalėdas, tiek per Kūčias ir vis bandau parodyt, kad veganai nieko nepraranda atsisakydami gyvūninių produktų. 😀

Kepsneliai pagaminti iš tofu ir žuvišką skonį suteikiančio „Nori” lapo (to pačio, kuris naudojamas suši gamybai.

Aš labai pamėgau šį „žuvies” variantą gaminti su smulkintu „Nori” lapu ir mažesniais tofu gabaliukais, taip padarydama kepsnelį panašesnį į žuvies konsistenciją ir atkurdama vadinamus žuvies „flakes”.

Bet juos gaminti galima ir daug paprasčiau – ant tofu uždėti nesmulkintą „Nori” lapą, tarsi jį priklijuoti ir apvoliojus tešloje kepti.

Nesu stipraus žuviško skonio mėgėja, tai pastarasis variantas manęs nevilioja ir vietoje to renkuosi įdėti šiek tiek daugiau darbo, susmulkinti „Nori” lapą, bet gauti man labai patinkantį rezultatą.

Kadangi gaminimo eigą gan sudėtinga paaiškinti vien rašant, pridedu ir greitą vaizdo įrašą, kur matysis visas procesas:

Veganiški žuveliukai („žuvies” kepsneliai)

Ši žuvies alternatyva tinka tiek Kūčių, tiek Velykų stalui, o skonis nustebins ir ne veganus! Šiuo receptu pavyks pavaišinti ir šeimą ar draugus, o norint išbandyti receptą mažesnei porcijai, pakaktų ingredientus dalinti per puse.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 12 kepsnelių

Ingredientai
  

Kepsneliams

  • 2 pakuotės tofu (iš viso 360 g., naudoju paprastą "natural" tofu rūšį)
  • 1-2 jūros dublių lapai (naudojamų suši) (asmeniškai dedu vieną lapą, bet jei norisi stipresnio žuvies skonio – galima dėti du)
  • 24 dantų krapštukai
  • aliejaus kepimui

Kepsnelių tešlai

  • 60 g. kvietinių miltų
  • 60 g. kukurūzų miltų
  • 0,5-1 šaukštas žuvų prieskonių (kiekį galima pakeisti pagal tai, kokio sūrumo norisi)
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • apie 150 ml. šalto vandens

Instrukcijos
 

  • Tofu padalinti į tris dalis horizontaliai (dalinant ilgesnįjį kraštą į tris dalis, kad gautųsi stačiakampiai maždaug 3 cm. pločio ir 5 cm. ilgio) ir jas perpjauti 3-4 kartus nuo krašto (kad formos vis tiek būtų tokie patys stačiakampiai tik plonesni). Taip pat supjaustyti ir kitą tofu.
  • Tofu gabalėlius nusausinti su popieriniu rankšluosčiu ar kita turima medžiaga spaudžiant ją į tofu, kad pasišalintų skystis. Pakaks prispausti keletą kartų – tą padaryti su visais tofu gabalėliais.
  • Susmulkinti jūros dumblių lapą su kavamale, rankiniu trintuvu arba neturint šių prietaisų – smulkiai suplėšyti ar supjaustyti peiliu. Jeigu norėtųsi stipresnio jūros dumblių skonio kepsneliuose, galima naudoti du lapus.
  • Kiekvieną tofu gabaliuką iš vienos pusės įspausti į smulkintus jūros dumblių gabaliukus ir dėti vieną ant kito (dėti su ta puse į viršų, ant kurios yra jūros dumbliai). Paskutinį gabaliuką galima dėti atvirkščiai, kad viršus nebūtų su jūros dumbliais ir jie nenukristų. Taip sudėlioti po 4-5 gabaliukus vieną ant kito „krūvelėmis“.
  • Kiekvieną sudėliotą „krūvelę“ atsargiai perpjauti išilgai (kad tofu gabaliukai liktų maždaug 1-1,5 cm. pločio ir apie 5 cm. ilgio), svarbu, kad gabalėliai nenukristų ir išliktų vienas ant kito. Perpjautus gabalėlius susmeigti dantų krapštuku abiejuose jų galuose – krapštukus pilnai perverti.
  • Sumaišyti ingredientus tešlai (jei gautųsi labai skysta – įdėti dar miltų, o jei per tiršta – įpilti vandens. Tešla turėtų būti gan tiršta, kad iškart nenukristų nuo tofu kepsnelių).
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų (turėtų būti bent 0,5 cm. arba 1 cm. gylio). Kiekvieną kepsnelį panardinti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Jei daug tešlos nukristų prieš kepimą – galima jau ant keptuvėje esančio kepsnelio uždėti dar šaukštą tešlos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link