Saldūs

Bananiniai blynai su akvafaba

Ar teko girdėti apie akvafabą? Dažniausiai taip įvardijamas skystis likęs nuo konservuotų avinžirnių skardinės ar pakelio (arba nuo virtų avinžirnių). Augalinėje mityboje akvafaba dažnai naudojama vietoj kiaušinio, tad užuot išpylus ją į kriauklę – galima sunaudoti blynams ar kitiems kepiniams!

Pati iš akvafabos karts nuo karto darausi majonezą, esu kepusi pyragų, o dabar panaudojau ir blynuose.

Visi kiti ingredientai blynuose tikriausiai jau ir taip pasiekiami jūsų virtuvės spintelėse, todėl rekomenduoju išbandyti šiuos blynus!

Bananiniai blynai su akvafaba

Užuot išpylus akvafabą (skystį likusį nuo avinžirnių) į kriauklę, kviečiu panaudoti ją saldiems bananiniams blynams.
Tipas Saldūs
Porcijos 10 blynų

Ingredientai
  

  • 75 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml. akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų arba virtų avinžirnių)
  • 1 mažas gerai sunokęs bananas
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 90 ml. nesaldinto sojų (ar kito augalinio) pieno
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus (kepimui)

Instrukcijos
 

  • Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją įpilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti.
  • Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą.
  • Į mišinį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
  • Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti abi puses, kol švelniai paruduos. Aliejaus galima vis papildyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link