Nors smagu paraugit vis kitus dalykus ir išbandyti naujus skonius, labai mėgstu ir rutiną.
Jeigu kažko paragauju ir man tinka ir patinka – labai tikėtina, kad to dalyko ragausiu vėl ir vėl, ir beveik kasdien. 😀
Kaip buvo ir su šita kiaušiniene. Pasidariau tik pradėjus domėtis augaline mityba (tai maždaug 2019 metais) ir taip iki šiol ir valgau beveik kiekvieną rytą. Nu, tikrai labai labai retais atvejais gaminu kažką kito. 😀
Gal ir sveika būtų paįvairint pusryčius, bet šie man taip prigijo, kad nieko kito nenoriu, o įvairovė atsiranda vis keičiant naudojamas daržoves pagal sezoną ar tai, ką tuo metu turiu šaldytuve.
Tai ir jums šį receptą pateikiu labiau kaip idėją, kad ir iš tofu galima pasidaryti kiaušinienę, o daržovės ir visi kiti priedai gali visiškai priklausyti nuo jūsų.
Tofu kiaušinienė
Ingredientai
- 1 mažas svogūnas
- 1 saliero stiebas
- 1/4 saldžiosios raudonosios paprikos
- 90 g. natūralaus tofu (puse pakelio)
- sauja špinatų
- 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės (suteiks geltoną kiaušinio spalvą)
- druskos, pipirų pagal skonį
- keli svogūnų laiškai
- šiek tiek aliejaus kepimui
Instrukcijos
- Ant aliejaus apkepti visas smulkintas daržoves apie 5 min.
- Kartu į keptuvę sudėti rankomis ar šakute susmulkintą tofu. Kepti dar kelias minutes, kol daržovės bus minkštos, o tofu apskrus.
- Į "kiaušinienę" įmaišyti prieskonius, svogūnų laiškus.
- Patiekiu su agurku, pomidoru, raugintais kopūstais, virtu buroku ir duona. Labai tinka ir avokadas ar kitos daržovės.