Iš avinžirnių turbūt galima pagaminti viską – humusą, sūrį, burgerius, desertus, bet galima ir visai paprastai juos apsikepti, kai tingisi daug gaminti, bet norisi kažko panašaus į čipsus (kaip man būna visada 😀).
Nesakysiu, kad šitas receptas bus kaip „Estrellos“ mėlyni tik kad iš avinžirnių, nes dar biški trūksta iki to, bet kaip užkandis labai skanu ir vienas arba galima naudoti su kitais patiekalais. Pavyzdžiui, apkeptus avinžirnius mėgstu dėti ant salotų ar trintos sriubos.
Čia siūlau tik vieną prieskonių derinį keptiems avinžirniams, bet su priedais galit drąsiai eksperimentuot. Pavyzdžiui, avinžirniai dažani apkepami su rūkytos saldžiosios paprikos prieskoniais, o būtent šiame recepte juos dar galima apibarstyti maistinių mielių dribsniais.
Jeigu turit tarp prieskonių, galima įdėti ir šiek tiek svogūnų granulių.
Traškių avinžirnių užkandis
Ingredientai
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių (240 g.)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis džiovintų krapų
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1 šaukštelis česnako granulių (česnako miltelių)
Instrukcijos
- Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
- Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. kepimo avinžirnius pramaišyti).
- Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
- Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.