Vaisiai salotose man dar gan naujas dalykas, todėl pradėjau nuo ne itin įmantraus pasirinkimo – apelsinų.
Ir galiu pasakyti, kad salotoms jie tikrai tinka!
Salotas gaminau su keptu tofu ir keletu kitų ingredientų, bet pačias daržoves pateiktas recepte, tikrai galima pakeisti pagal sezoniškumą ar jūsų mėgstamus skonius.
Šios salotos gaivios ir ypač tinkamos vasaros laikotarpiui, nuo kurių neapsunksite, bet tikrai pasistiprinsite vasaros veikloms.
Gaivios rukolos salotos su apelsinais
Gaivios salotos, ypač tinkamos vasaros laikotarpiui, nuo kurių neapsunksite, bet tikrai pasistiprinsite vasaros veikloms!
Ingredientai
- 60 g. tofu
- 30 g. rukolos
- 40 g. nevirto kuskuso kruopų
- 70 g. agurko
- puse nedidelio apelsino
- 1 mažo virto buroko (40 g.)
- šiek tiek druskos
Padažui
- 2-3 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių
Instrukcijos
- Tofu supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus, kol apskrus. Įdėti druskos ar kitų pasirinktų prieskonių.
- Išvirti kuskuso kruopas su žiupsniu druskos pagal instrukcijas ant pakuotės. Man dažniausiai pakanka kruopas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelias minutes, kol išbrinks.
- Agurką, buroką ir apelsiną supjaustyti kubeliais/nedideliais gabalėliais.
- Sumaišyti ingredientus padažui.
- Į indą dėti rukolos salotas, smulkintas daržoves ir apelsiną, virtas kuskuso kruopas ir tofu. Ant viršaus supilti padažą ir jei norisi, galima užberti dar šiek tiek druskos. Salotas galima išmaišyti arba valgyti taip susluoksniuotas.
- Ant viršaus galima uždėti turimų sėklų ar riešutų (kanapių, moliūgų, graikinių riešutų ar kt.).