Nesu pirkusi imbierinių shot’ų parduotuvėje, bet ir nebeplanuoju, nes iš šio recepto gaunasi apie 500 ml. gėrimo. Spėju, kad tiek, kiek man kainavo visi ingredientai, sumokėčiau už tą vieną mažą shot’uką. 😀
Labai labai geras gėrimas žiemai ar ypač tokiem permainingiem oram, kokių pas mus Lietuvoje daug.
Aišku, gėrimas gan aštrus, todėl jį galima ir prasiskiesti ar papildomai įsidėti norimo saldiklio. Bet man jis labai geras toks, koks yra – geriu po 40 ml. kasdien, kai turiu šito gėrio šaldytuve.
Imbierinis shot’as su ciberžole, citrina ir apelsinu
Aštrus ir sušildantis gėrimas, kuris labai pravers gyvenant tarp tokių permainingų orų, kaip Lietuvoje.
Ingredientai
- 240 ml. vandens
- 70 g. šviežio imbiero
- 120 ml. šviežių citrinų sulčių (2 vnt. citrinų)
- 120 ml. šviežių apelsinų sulčių (2 vnt. apelsinų)
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- pasirinktinai: saldiklio (klevų ar agavų sirupo, ar kt.)
Instrukcijos
- Imbierą supjaustyti mažais kubeliais (lupti nebūtina).
- Iš citrinų ir apelsinų išspausti sultis.
- Visus ingredientus sudėti į bendrą indą ir gerai sumalti rankiniu ar kitu trintuvu.
- Sumaltą masę gerai nukošti ir pasilikti tik geriamąją dalį.
- Galima gerti po maždaug shot‘ą per dieną (40 ml.) ar kitą pasirinktą kiekį. Galima praskiesti ar dalį užsišaldyti. Šviežią suvartoti per ~savaitę.