Nežinau, kuris terminas čia tinkamesnis – ar tai karštas šokoladas, ar kakava – bet kokiu atveju, skanus šokoladinis gėrimas. 😁
Visai ilgokai nemokėjau pasidaryti skanios veganiškos kakavos. Tokios, kuri primintų tą saldžią saldžią iš vaikystės, lygtais iš geltono pakelio su žirafa.
Bet su šiuo receptu gavosi panaši į būtent tokią, kokios norėjau ir kuri prilygsta tom saldžiom kakavom iš miltelių.
Karštas šokoladas – kakava
Norisi saldžios kakavos, kuri primintų tas, kurios gaunasi iš miltelių? Šis receptas padės tokią pasigaminti!
Ingredientai
- 300 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 1 šaukštas nesaldintos kakavos miltelių
- 2-3 gabaliukai juodojo šokolado (juos susmulkinus turėtų gautis apie 2 šaukštai)
- 1,5 šaukštelio burbono vanilės skonio cukraus
Instrukcijos
- Pieną užkaisti nedideliame inde, iškart sudėti kakavą, cukrų ir gerai susmulkintą juodąjį šokoladą. Viską kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol viskas ištirps irgėrimas bus pakankamai karštas. Galima paragauti ar netrūksta daugiau saldumo.
- Patiekti galima su augaline plakta grietinėle ar užsidėti šiek tiek kokosų pieno kietosios dalies (kokosų kremo) ant gėrimo viršaus