Gėrimai

Moliūgų kokteilis su meduolių prieskoniais

Šiame recepte naudojami meduolių prieskoniai skirti atkurti „Pumpkin spice“ prieskonių mišinį, jei jo neturite, bet galima naudoti ir sumaišyti pavienius namie turimus prieskonius (imbierą, gvazdikėlius, muskatus, cinamoną).

Šis kokteilis labai gaivus ir be jokių išskirtinių ingredientų leidžia mėgautis žiemos prieskonių skoniais.

Nors pats kokteilis yra šaltas, bet dėl savo prieskonių derinio puikiai tinka ir šaltajam metų sezonui!

O prieskonių tikrai galima įsidėti ir daugiau, jei norėtųs aitresnio skonio.

Kokteiliui naudojau šaldytą moliūgų tyrę – iškeptą ir sumaltą moliūgą be jokių priedų. Tačiau taip pat puikiai tiktų ir tiesiog gabaliukais užšaldytas moliūgas. Naudojant šviežią piure – kokteilis gali gautis per skystas.

Moliūgų kokteilis su meduolių prieskoniais

Kokteilis šaltas, bet be jokių išskirtinių ingredientų leidžia mėgautis "šiltais" žiemos prieskonių skoniais.
Tipas Gėrimai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 110 g. šaldytos moliūgų tyrės be priedų (arba šaldyto moliūgo gabaliukų)
  • 110 g. šaldyto banano (svarbu užšaldyti jau gerai sunokusį)
  • 0,5 šaukštelio meduolių prieskonių
  • 1 šviežia datulė (20 g.) (arba smulkiai pjaustyta džiovinta)
  • 1 šaukštelis riešutų sviesto be priedų
  • 270 ml. nesaldinto avižų pieno
  • 0,5 šaukštelio "Maca" miltelių (nebūtina, bet suteikia karamelės skonį)

Instrukcijos
 

  • Pagaminimui tereikia rankiniu ar kitu turimu trintuvu sumalti visus ingredientus iki vientisos masės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link