Dažniausiai pesto padažas daromas iš bazilikų, bet neturint jų po ranka labai gerai tinka ir kitas ingredientas – rukola.
Jaučiasi lengvas rukolos kartumas, bet tikrai netrukdo. Man padažas greitai susinaudojo su makaronais, bet galima naudoti ir kitaip – kaip užtepėlę, salotoms ir panašiai.
Rukolos pesto padažas
Dažniausiai pesto padažas gaminamas iš bazilikų. Tačiau neturint jų po ranka, tam labai tinka ir kitas ingredientas – rukola arba gražgarstės. Padažą naudoti galima įvairiai, tiek kaip užtepėlę, tiek ir kituose patiekaluose – salotoms, makaronams ar kita.
Ingredientai
- 50 g. šviežios rukolos
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 40 g. anakardžių
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
- 4 šaukštai maistinių mielių (15 g.)
- apie 0,5 šaukštelio druskos
Instrukcijos
- Anakardžius užpilti karštu virusiu vandeniu ir mirkyti bent apie 10-15 min.
- Į indą sudėti visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek smulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylus nuo jų vandenį).
- Viską rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
- Patiekti galima kaip atskirą padažą, užtepėlę ar maišyti su makaronais, salotomis ir kt.