Karts nuo karto vis užsimanau kokio troškinio, tai paprasčiausias ir patikrintas būdas pasiruošti jį skaniai – naudoti kokosų pieną (pilno riebumo, iš skardinės).
Su daržovėmis ar kruopomis galima ir paeksperimentuoti, bet visi eksperimentai būna pavykę, kai naudoju kokosų pieną, nes jis toks tiršas kaip riebi grietinėlė, tai labai skaniai viską padaro ir gaunasi toks comfort food. 😁
Kas netikėtai paskanino šitą troškinį tai konservuoti pomidorai. Buvo dvejonių, kad gal bus per rūgštu ar neskanu, bet tobulai tiko!
Avinžirnių-kario troškinys
Sotus ir komfortiškas troškinys su plačia skonių įvairove.
Ingredientai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 5 česnako skiltelės
- 1 kupinas šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
- 1 daržovių sultinio kubelis (kartu su ~100 ml. karšto vandens)
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas tahini (sezamų pastos) (nebūtina)
- 1 šaukštas kario
- 0,5 šaukštelio malto kumino
- 1/4 šaukštelio malto cinamono
- 1/4 šaukštelio malto muskato
- 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (400 g. skardinė)
- 1 skardinė pilno riebumo kokosų pieno (400 ml. dydžio skardinė) (naudoti tik kietąją dalį – recepte gavosi apie 200 ml. kokosų kremo)
- apie 400 g. konservuotų arba virtų avinžirnių
Instrukcijos
- Ant aliejaus kelias minutes apkepti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą.
- Kartu į keptuvę supilti daržovių sultinį (kubelį ištirpdytą 100ml. vandens), pomidorų padažą, tahini pastą. Gerai išmaišyti.
- Supilti konservuotus pomidorus, avinžirnius ir kokosų pieną. Kartu sudėti visus prieskonius ir gerai išmaišyti.
- Troškinti vis pamaišant apie 15-20 minučių.
- Galima paragauti ar netrūksta druskos/pipirų.
- Patiekti su virtais ryžiais, galima apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.