Pagrindiniai patiekalai

Bulvių apkepas su tofu (veganiškas)

Žinot, yra toks Maggi Idea mišinys bulvių apkepui su mėsa? Baisiai skanus dalykas. 😀

O kol buvau veganė/vegetarė spėjau jo išsiilgt. Pradžioj kepiau lygiai taip pat, naudojau tą pirktą mišinį ir mėsą tik pakeičiau tofu. Bet vėliau atradau, kad visai nesunku pasigamint ir patį mišinį pačiai, ir dar veganišką. 🌱

Dabar kai valgau viską, šito apkepo su mėsa dar nekepiau, man faršas vis dar smirda ir dar čiuuut bijau, kad bus neskanu 😁 tai tofu dar eina į trasą. O ir geras būdas įtraukti daugiau augalinio maisto į savo racioną.

Aš tofu dar apkepu keptuvėje su svogūnu, česnaku – daug skaniau, kai jis apskrudęs ir vos kietesnis. O ir jeigu esat visavalgiai, taip jis bus panašesnis į mėsą.

Apkepas sotus, lengvai pagaminamas, patiks ir visavalgiams. Pas mane nuo stalo tai tikrai greitai dingsta. 😀

Bulvių apkepas su tofu

Sotus apkepas, kuriam prireiks visai nedaug ingredientų ir darbo. Apkepui naudota 20×20 cm. dydžio ir 5 cm. aukščio skarda.
Tipas Pagrindiniai patiekalai

Ingredientai
  

  • 1 kg. bulvių
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 180 g. tofu („marinated“ ar kitos rūšies su skoniu)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (ir 1 šaukštas ištepti skardai)
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Padažui/mišiniui

  • 200 ml. kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės
  • 100 g. anakardžių
  • 200 ml. vandens
  • 2 šaukštai maistinių mielių
  • 1 šaukštelis druskos

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.
  • Bulves nuskusti ir supjaustyti griežinėliais (3-5 mm. storio).
  • Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 15-20 min., kad išbrinktų. Tada vandenį nupilti.
  • Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką, rankomis sutrupintą tofu, druską ir pipirus. Viską apkepti, kol šiek tiek apskrus.
  • Rankiniu ar kitu trintuvu sutrinti anakardžius, kokosų pieną, vandenį, maistines mieles ir druską.
  • Kepimo skardą ištepti šaukštu aliejaus. Gulsčiai išdėlioti puse bulvių griežinėlių, dedant ir vieną ant kito, kad sluoksnis būtų tolygus. Ant viršaus sudėti apkeptą tofu su svogūnais, supilti kiek mažiau nei puse kokosų pieno padažo. Tada vėl tolygiai išdėlioti likusius bulvių griežinėlius ir ant jų tolygiai paskirstyti visą likusį padažą.
  • Visą skardą uždengti aliuminio folija. Kepti 45-50 min. uždengus folija, tada foliją nuimti ir pakepti dar 15-20 min., kad viršus apskrustų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link