Pirmą kartą tokius įdarytus pomidorus paragavau Graikijoje, ne taip ir seniai. Nuo tada jie man labai įstrigo ir vis laukiau, kada pabandysiu išsikepti juos ir pati, namie.
Ir visai keista, kad šitas patiekalas Lietuvoje nėra toks populiarus, nes turim tikrai neblogą pomidorų derlių. 😀
Įdarui galima naudoti pačias įvairiausias daržoves ir kitus priedus bei paįvairinti viską skirtingais prieskoniais.
Aš pomidorus įdariau ryžiais, tofu ir įvairiais prieskoniais. Ir labai labai rekomenduoju nepraleisti į įdarą įdėti maltų gvazdikėlių. Gvazdikėlius sūriame patiekale paragavau irgi keliaujant (libaniečių restorane) – tuo metu ragavau ryžius su gvazdikėliais. O toks derinys ir šiame recepte tobulai tiko.
Įdaryti kepti pomidorai
Ingredientai
- 4 dideli/vidutinio dydžio pomidorai
- 1 mažas svogūnas
- 60 g. tofu ("marinated" rūšies)
- 150 g. virtų ryžių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio kario
- 0,5 šaukštelio paukštienos ar kitų prieskonių su druska
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0,5 šaukšto maistinių mielių
- žiupsnis pipirų
Instrukcijos
- Pomidorų viršų nupjauti (tik tiek, kad pavyktų išskaptuoti vidų). Iš vidaus peiliu kartu su šaukšteliu ar kitu įrankiu pašalinti sėklas ir masę, kad pomidorai būtų tuščiaviduriai. Išimtą masę (kietąją pomidoro dalį) galima susmulkinti ir sudėti kartu į įdaro masę, tačiau sėklas pilnai pašalinti – jas galima panaudoti sriubai ar kt.
- Nulupti ir susmulkinti svogūną.
- Įkaitinti keptuvę su šaukštu aliejaus, sudėti smulkintą svogūną, sutrupintą rankomis tofu ir apkepti kelias minutes, kol svogūnai pradės ruduoti. Kartu įdėti ryžius, visus prieskonius, gerai išmaišyti ir pakepti 1-2 minutes.
- Į kiekvieną pomidorą iki pat viršaus pridėti ryžių masės ir uždengti nupjauta pomidoro viršūnėle.
- Pomidorus kepti orkaitėje 190°C apie 35 min.