Pagrindiniai patiekalai

Įdarytos cukinijos su bulguro kruopomis ir pupelėmis

Jeigu dar nebandėt įdarytų cukinijų, sakyčiau, kad visai daug prarandat. 😁

Įdarą galima visiškai pasikeist pagal save, labai dažnai naudojamos bolivinės balandos kruopos, bet galima naudot ir tiesiog ryžius ar kitas kruopas.

Dar labai tiktų užtarkuoti augalinio sūrio prieš kepant. Arba užbarstyti maistinių mielių jau iškepus.

Įdarytos cukinijos su bulguro kruopomis ir pupelėmis

Tikriausiai daug kam matytos ar ragautos įdarytos cukinijos – paprastas, bet įdomus receptas. Receptas labai lengvai pritaikomas kiekvieno poreikiams – vietoje bulguro galima naudoti bolivinių balandų kruopas ar tiesiog ryžius, taip pat į įdarą galima įdėti kitų mėgstamų daržovių ar prieskonių.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 3 nedidelių cukinijų (viena svėrė apie 250 g.)
  • 50 g. bulguro kruopų, nevirtų (virimui – apie 250-300 ml. vandens)
  • 0,5 svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • šiek tiek raudonosios paprikos (apie 50 g.)
  • 150 g. konservuotų juodųjų pupelių
  • 1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba šviežių)
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnis pipirų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas maistinių mielių dribsnių
  • patiekimui: barbekiu ar kito padažo

Instrukcijos
 

  • Bulgurą supilti į verdantį vandenį ir virti 7-10 min., kol bus gerai išbrinkęs. Galima vis įpilti vandens, jei išgaruotų.
  • Cukinijas perpjauti perpuse išilgai ir šaukšteliu išskaptuoti vidų, kad būtų pakankamai vietos įdarui. Išskaptuotą masę pasilikti įdarui (tačiau jos bus kiek per daug, tad vienos cukinijos masę galima atidėti kitiems receptams).
  • Susmulkinti svogūną, česnaką, papriką, taip pat ir išskaptuotą cukinijų masę.
  • Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinti pora minučių. Kartu sudėti papriką, cukinijų masę ir nuplautas pupeles. Kepti 5-7 minutes vis maišant.
  • Ant keptų daržovių sudėti virtas bulguro kruopas, visus prieskonius (maltą papriką, bazilikus, kuminą, druską, pipirus), gerai išmaišyti ir iš keptuvės sudėti į atskirą indą.
  • Keptą įdarą paskirstyti į išskaptuotas cukinijas, jas sudėti ant kepimo popieriaus. Ant viršaus galima užbarstyti augalinio sūrio.
  • Cukinijas kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepus apibarstyti maistinėmis mielėmis ir patiekti su barbekiu padažu ar kitais norimais priedais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link