Pagrindiniai patiekalai

Keptas kopūstas su tahini padažu

Žinau, kad skamba per daug paprastai, kad būtų atskiras patiekalas, bet kopūstas tikrai ne tik kopūstienei tinkamas ir gali pats būti net ir lėkštės žvaigždė. 😀

Toks kopūstas, aišku, gali būti valgomas šalia kitų patiekalų, bet man pačiai jis pilnai atstojo pagrindinį patiekalą.

Recepte naudoju ir savo mėgstamiausią tahini padažą, kurį dažnai dedu ir ant salotų.

Keptas kopūstas su tahini padažu

Keptas kopūstas iš pradžių gal ir neskamba kaip pagrindinis patiekalas, bet jis tikrai gali būti ir lėkštės žvaigždė! Patiekus su pateiktu padažu kopūstas tikraigali nustebinti!
Tipas Pagrindiniai patiekalai

Ingredientai
  

  • 1 vidutinio kopūsto (recepte svėrė apie 600 g.)
  • 25 ml. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 šaukšto česnako granulių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų

Padažui

  • 5 šaukšteliai tahini (sezamų pastos)
  • 0,5 šaukštelio česnako granulių
  • 1/4 šaukštelio malto kumino
  • žiupsnis pipirų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 4-5 šaukštai vandens (arba augalinio pieno)

Instrukcijos
 

  • Kopūstą nuplauti ir nusausinti. Perpjauti pusiau ir šiek tiek nupjauti koto kietąją dalį (nedaug, kad lapai per daug neatsiskirtų).
  • Abi kopūsto puses supjaustyti mažesniais ketvirčiais. Viena pusė susipjausto į maždaug 5 dalis.
  • Pjaustytus ketvirčius išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus.
  • Kiekvieną dalį aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti česnako granulėmis (iš viso ~1,5 šaukšto), druska (iš viso ~0,5 šaukštelio) ir šiek tiek pipirų.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. arba kol lengvai apskrus.
  • Sumaišyti visus ingredientus padažui, galima įdėti daugiau vandens ar augalinio pieno, kad padažas būtų skystesnis ir patiekti su iškepusiu kopūstu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link