Pagrindiniai patiekalai

Kepti grikiai su morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė skamba nuobodžiai? Su šiuo receptu pabandysiu pakeisti tokią nuomonę. 😀

Kadangi grikių nevalgau labai jau dažnai, man jie visai nepabodę ir dažniausiai skanūs ir vieni, tik sumaišyti su prieskoniais.

Bet kai norisi ko nors tikrai skanesnio ir panašesnio į tikrą patiekalą – mėgstu pasigaminti tokią keptų grikių košę su tarkuotomis morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais.

Receptas tikrai labai paprastas, bet tokie grikiai greitai nepabos! Be to, į šį receptą dar galima įtraukti ir kitų pasirinktų daržovių, pavyzdžiui, cukinijos, paprikos ar kitų.

Dar šiam receptui labai labai tinka apkepti tofu gabaliukai (apkepu atskirai, „marinated“ arba „smoked“ rūšies, su pasirinktais prieskoniais). Senokai buvau negaminusi šio recepto, tai padarius dar kurį laiką prastovėjau prie keptuvės ir valgiau tiesiai iš jos, nes visai pamiršau kaip skanu! 😀

Kepti grikiai su morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė gali būti ir visai nenuobodi! Pavyzdžiui, ši – su morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais – greitai tikrai nepabos ir norėsis ją gaminti dar ir dar. Kartu su šiuo receptu labai tinka ir apkeptas tofu („marinated“arba „smoked“ rūšies).
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 1 pakelis grikių (125g. nevirtų)
  • 3 vidutinio dydžio morkos (apie 175 g. nuskutus)
  • 1 svogūnas
  • 3-4 česnako skiltelės
  • keli šaukštai smulkintų saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (60 g.)
  • 1 šaukštelis pasirinkto prieskonių mišinio (recepte naudoti paukštienos prieskoniai)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • šviežių petražolių papuošimui (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Grikius išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Nulupti svogūną, česnakus ir susmulkinti.
  • Nuskusti ir su burokine tarka sutarkuoti morkas.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Ant aliejaus apkepti svogūną ir česnakus, kol pasidarys minkšti ir vos paruduos.
  • Į keptuvę kartu sudėti morkas, smulkintus saulėje džiov. pomidorus ir vis maišant kepti apie 10 min. arba kol morkos bus daugmaž minkštos.
  • Sudėti virtus grikius, prieskonius ir pakepti dar 3-5 minutes, kad ir grikiai pašiltų.
  • Kartu labai tinka ir apkeptas tofu („marinated“ arba „smoked“ rūšies). Naudojant tofu, jį supjaustau kubeliais ir apkepu atskirai ant aliejaus (taip geriau apskrunda), su pasirinktais prieskoniais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link