Šį receptą atradau vienoje iš turimų receptų knygų, Iš ingredientų pusės jis labai paprastas, bet tuo pačiu ir kažkiek neįprastas, nes lietuviškoj virtuvėj bulvės ne dažnai maišomos su alyvuogėmis ir bazilikais. 😁
Dažniausiai jį darausi rudenį ar aplink jį, nes tuo metu tėvai lepina savo augintų šparaginių pupelių derliumi arba naudoju jau užšaldytas pupeles taip pat iš tėvų daržo.
Tiesą sakant, tokių pupelių nesu pirkusi pati, tai tikiuosi, kad norint išbandyti receptą jų bus nesunku atrasti! Sezono metu jų tikrai galima rasti turguj, o kitu laiku – galima peržiūrėti šaldytą produkciją parduotuvėse ar pakeisti kitomis ankštinėmis daržovėmis.
Aišku, ir kitos daržovės tikrai gali atrasti savo vietą šiame recepte. Pavyzdžiui, cukinijos turėtų būti labai geras pasirinkimas, nes jos gan neutralios, neužgoš alyvuogių ir bazilikų derinio, bet papildys receptą.
Kartais mėgstu šitą patiekalą apibarstyti ir maistinių mielių dribsniais, kurie suteikia sūrio skonio ir šiek tiek primena tarkuotą parmezaną.
Receptui geriausiai tinka švieži arba šaldyti bazilikai, o naudojant džiovintus bazilikus prarandama šiek tiek šio recepto gėrio.
Keptos bulvės su šparaginėmis pupelėmis ir bazilikais
Ingredientai
- 3 česnako skiltelės
- ~11 mažų bulvių
- 2 didelės saujos šparaginių pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 2 saujos šviežių arba šaldytų bazilikų (džiovinti ne itin tinkami šiam receptui)
- 1 šaukštas augalinio margarino
- 1-2 saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų
- druskos, pagal poreikį
Instrukcijos
- Išvirti bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos.
- Ant šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepti smulkintus česnakus kartu su virtomis mažais ketvirčiais pjaustytomis bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
- Kai viskas apskrus įdėti šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar pakepti. Druskos pridėti pagal poreikį.
- Galima apibarstyti maistinių mielių dribsniais.