Toks paprastas receptas, kad net keista iš kur toks skanus gali gautis. 😀
Bet šparaginės pupelės labai dažnai atsiranda mano lėkštėj, nes greita ir tinka su visais įmanomais prieskoniais.
Dažniausiai vis vien darausi paprastą variantą – su paprikos prieskoniais ir maistinių mielių dribsniais ir tokio derinio visiškai pakanka.
Receptas ypač tinkamas vėsiomis dienomis, kai norisi šilto maisto.
Keptos šparaginės pupelės su paprikos prieskoniais
Labai paprastas ir greitas receptas, kuris padės išnaudoti rudens sezono gėrybes – šparagines pupeles. Receptą galima paįvairinti ir kitais savo mėgstamais prieskoniais ar priedais.
Ingredientai
- 280 g. šparaginių pupelių
- 3 česnako skiltelės
- 1 svogūnas
- 1,5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos miltelių
- 3 šaukšteliai maistinių mielių dribsnių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas aliejaus kepimui
- apie 1,5 litro vandens pupelių virimui
Instrukcijos
- Puode užvirti apie 1,5 litro vandens.
- Nuplauti šparagines pupeles, nupjauti jų galus ir jei pupelės labai ilgos, perpjauti pusiau.
- Sudėti pupeles į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių.
- Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti.
- Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnakus ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Kepti kelias minutes, kol suminkštės ir pageltonuos.
- Į keptuvę su apkeptu svogūnu ir česnakais sudėti išvirtas pupeles (nupylus vandenį) ir pakepti 3-4 minutes.
- Ant pupelių keptuvėje sudėti paprikos prieskonius, maistines mieles ir druską, gerai išmaišyti ir patiekti. Galima užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.