Maistingas, ryškaus skonio ir visai nekaloringas padažas – dažnai tokiais žodžiais apibūdintas padažas man atrodytų per daug sveikuoliškas, kad būtų tikrai skanus, bet ne šiuo atveju. 😍
Padažas gaminamas iš paprastų ingredientų, yra sveikas ir vis tiek sukuria labai skanų makaronų patiekalą. Nesakau, kad sveikas maistas būtinai neskanus, bet ten kur tik daržovės ir beveik nieko daugiau kaip pavyzdžiui, šiame recepte iš pirmo žvilgsnio… Nu, atrodo, kad yra skanesnių dalykų 😁 Bet šitas padažas kartu su makaronais – super derinys ir man asmeniškai tokiam patiekale nieko daugiau ir netrūksta. Tik sūrio 😀
Kartu su makaronais galima patiekti ir kitų apkeptų daržovių su mėsa ar tofu – vietos fantazijai čia daug. Bet turiu šį padažą kaip pagrindą makaronų patiekalams ir žinau, kad ir ką dar šalia įdėčiau, vis tiek bus skanu.
Keptų pomidorų ir paprikų padažas makaronams
Ingredientai
- 670 g. pomidorų (5 vidutinio dydžio pomidorai)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 6-7 česnako skiltelės
- 100 g. raudonosios paprikos
- Sauja šviežių bazilikų (arba 2 šaukštai džiovintų)
- 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
- 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- Makaronų kiekį ar kitus priedus pasirinkti pagal poreikį
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Nuplautus pomidorus ir papriką supjaustyti gabalėliais. Labai smulkinti nereikia – maždaug 2-3 cm. pločio.
- Svogūną ir česnakus nulupti ir šiek tiek susmulkinti. Labai smulkiai taip pat nereikia – česnako skiltelę tik į 2-3 dalis, svogūną juostelėmis į kelias dalis.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti visas smulkintas daržoves. Jas apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir išmaišyti. Kepti apie 40 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima ir pamaišyti.
- Iškepus palikti šiek tiek atvėsti. Tada sudėti į indą kartu su raudonėliais, bazilikais ir druska ir su trintuvu sumalti iki vientisos masės.
- Virtus makaronus galima sumaišyti su padažu keptuvėje ir dar pakepinti ar išmaišyti atskirai, galima įsidėti ir daugiau priedų.