Pagrindiniai patiekalai

Kokosų pieno-lęšių troškinys

Troškinys – puikus būdas gauti daug vertingų maistinių medžiagų, o tuo pačiu tai yra ir sušildantis, greitas ir sotus patiekalas. Gaminant troškinius tikrai galima leisti savo fantazijai pasireikšti ir naudoti pačius įvairiausius produktus, o jei reikėtų idėjos receptui, galite pasinaudoti pateiktu apačioje.

Ir sveika, maistinga, ir greita, paprasta, žodžiu, minusų turbūt tokiame recepte net nėra!

Šis receptas gali būti labiau kaip troškinio idėja (nors jei darysit identiškai – buvo labai skanu), o darant galima įsidėti ir kitų norimų daržovių, kitokių kruopų ar kitų priedų.

Kokosų pieno-lęšių troškinys

Troškinys – puikus būdas gauti daug vertingų maistinių medžiagų, o tuo pačiu tai yra ir sušildantis, greitas ir sotus patiekalas. Gaminant troškinius tikrai galima leisti savo fantazijai pasireikšti ir naudoti pačius įvairiausius produktus, o jei reikėtų idėjos receptui, siūlau ją šiame įraše.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 5

Ingredientai
  

  • 200 g. lęšių (nevirtų)
  • 450 ml. vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelis (svarbu patikrinti instrukcijas ant pakelio ir naudoti tiek sultinio, kiek nurodyta pusei litro vandens)
  • 1 skardinė pilno riebumo kokosų pieno (400 ml. tūrio)
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 vidutinio dydžio morkos (nuluptos svėrė 220 g.)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis kario
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • pasirinktų ryžių patiekimui
  • druskos, jei reikia papildomai

Instrukcijos
 

  • Lęšius užpilti vandeniu (maždaug dvigubai ar kiek daugiau vandens nei pačių lęšių) ir palaikyti brinkti per naktį arba bent kelias valandas prieš gaminant troškinį.
  • Susmulkinti visas daržoves. Česnaką, svogūną ir papriką smulkiais gabaliukais. Morkas nuskusti, jei reikia, ir taip pat supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintus svogūną ir česnaką. Kepti apie 4-5 minutes arba kol suminkštės ir pradės geltonuoti.
  • Jeigu jūsų keptuvė didelė – galite visą troškinį daryti joje, arba – visą procesą perkelti į puodą. Į keptuvę/puodą kartu su keptu svogūnu, česnaku sudėti smulkintą papriką ir morkas, suberti išmirkytus ir nuplautus lęšius, supilti vandenį ir kokosų pieną. Jei kokosų pienas skardinėje pavirtęs į kremą – jis išsilydys verdant. Taip pat įdėti sultinio kubelį.
  • Kartu į keptuvę sudėti prieskonius – karį, kuminą ir maltą ciberžolę. Viską kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada ant mažos ugnies troškinti apie 25 minutes, pridengus su dangčiu ir vis pamaišant. Jei lęšiai nebuvo mirkyti vandenyje, gali reikėti troškinti 30-35 minutes.
  • Prieš patiekiant paragauti ar netrūksta druskos. Patiekti su virtais ryžiais, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar šviežiomis petražolėmis, apšlakstyti šviežios citrinos sultimis.

Pastabos

Norint, kad kokosų pienas būtų tirštas kaip kremas ir jo būtų daugiau, rekomenduojama skardinę palaikyti šaldytuve per naktį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link