Pagrindiniai patiekalai

Makaronų apkepas su sviestiniu moliūgu

Sotus, kreminis ir skonių pilnas apkepas – puikus būdas panaudoti daugiau sezoninių daržovių.

Moliūgų sriuba man greitai pabosta, tada tenka ieškot kitų moliūginių receptų, kurie atneštų vos naujesnių skonių. Šiame recepte tokį naują skonį man suteikė džiovintas šalavijas – visai neseniai sužinojau, kad moliūgas ir šalavijas yra superinis derinys. 😍

Todėl net ir verdant paprastą moliūgo sriubą ir įdėjus šalavijo, ji įgaus visai kitokį nei įprasta prieskonį.

O šiam apkepui tiks nebūtinai sviestinis, bet ir bet koks kitas moliūgas.

Makaronų apkepas su sviestiniu moliūgu

Sotus, kreminis ir skonių pilnas apkepas – puikus būdas panaudoti daugiau sezoninių daržovių. Apkepui tiks nebūtinai sviestinis, bet ir bet koks kitas moliūgas.
Tipas Pagrindiniai patiekalai

Ingredientai
  

  • 200 g. makaronų (nevirtų)
  • alyvuogių aliejus
  • 180 g. tofu (u tiks „marinated“ ar kitos rūšies, bet ne natūralus)
  • 70 g. raudonosios paprikos
  • 80 g. tarkuotų morkų
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 50 g. konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 g. sviestinio moliūgo tyrės (gali būti ir kitoks moliūgas)
  • 200 ml. kokosų pieno/kremo
  • 1 šaukštelis džiovinto šalavijo
  • 0,5 šaukštelio maltos rūkytos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • šiek tiek maltų džiūvėsėlių
  • sauja šviežių krapų

Instrukcijos
 

  • Moliūgų tyrei pagaminti – orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, moliūgą perpjauti pusiau išilgai, ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje kepti apie 50 min. arba, kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti iki tirštos tyrės.
  • Apkepui orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti 2-3 minutes. Tada sudėti pjaustytą papriką, rankomis sutrupintą tofu, tarkuotas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pakepti 7-10 min. arba kol tofu ir daržovės vos apskrus. Taip pat įberti šiek tiek druskos ar prieskonių mišinio.
  • Moliūgo tyrę sumaišyti su kokosų pienu, šalaviju, malta paprika, druska ir pipirais – dar geriau jei visa tai sumalsite trintuvu.
  • Apkeptą tofu mišinį sumaišyti su virtais makaronais, šviežiais smulkintais krapais ir įmaišyti moliūgų tyrę su prieskoniais.
  • Kepimo skardą patepti su šiek tiek aliejaus. Į ją sudėti visą makaronų mišinį ir apibarstyti su šiek tiek džiūvėsėlių trupinių. Kepti apie 30 min. arba kol viršus lengvai apskrus. Patiekti galima iškart.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link