Pagrindiniai patiekalai

Spagečiai su augaliniais kukuliais paprikų padaže

Seitanas man dabar didelis atradimas, nes nors ir atsisakau mėsos – nereikia atsisakyt jos patiekalų. 😀

Jeigu neteko girdėti apie tokį išmislą kaip seitanas – tai yra populiarus pakaitalas gaminant augalinę mėsą, gaunamas iš kviečių baltymo (glitimo).

Pats seitanas labai gerai atkuria mėsos tekstūrą, atrodo, kad viską suklijuoja, todėl populiarus imituojant mėsą ir turi labai daug baltymų.

Nors seitaną galima pasidaryti ir patiems namuose iš kvietinių miltų – gamyba užtrunka tikrai daug laiko, todėl paprasčiausia nusipirkti jau pagamintų seitano miltų.

Nusipirkti seitano galima ne vienoje internetinėje parduotuvėje, bet kol kas man žinomas pigiausias randasi „Veggo shop„.

O iš seitano galima gaminti pačius įvairiausius mėsos pakaitalus – kepsnius, kukulius, šašlykus ir viską, kam tik turit fantazijos.

Šie kukuliai, kurių receptu dalinuosi yra vienas iš universalių būdų pasigaminti seitano mėsos, nes juos vartoti galima ir vienus su daržovėmis, ir su makaronais, ir sriuboje ar susipjausčius apkepti smulkesniais gabaliukais.

Bet visas šito recepto derinys – gali būti puiki pradžia, susipažįstant su seitanu, nes tikrai neteks nusivilti.

Spagečiai su augaliniais kukuliais paprikų padaže

Norisi išbandyti veganišką maistą, bet nesinori atsisakyti įprastų patiekalų? Seitanas tam puiki išeitis!
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 12 kukulių

Ingredientai
  

Kukuliams

  • 60 g. seitano miltų
  • 15 g. kvietinių miltų
  • 10 g. maistinių mielių dribsnių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnis pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 0,5 šaukštelio svogūnų granulių
  • 120 ml. vandens

Kukulių virimui

  • 700-800 ml. vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 10 ml. obuolių acto
  • 1-2 šaukštai barbekiu padažo

Paprikų padažui

  • 2 raudonosios paprikos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 150 ml. vandens kartu su 0,5 kubelio daržovių sultinio
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 1 šaukštelis džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • žiupsnis pipirų

Pasirinktų makaronų/spagečių

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientuskukuliams gerai išmaišyti – gausis tampri tešla, ją reikėtų bent pora minučių paminkyti rankomis. Iš jos suformuoti apvalius kukulius (galima formuoti mažesnius, nes dar truputį išsiplės verdant).
  • Užvirti vandenį su priedais, nurodytą dalyje „kukulių virimui“. Į jį sudėti suformuotus kukulius ir ant silpnos ugnies virti 30 min. Jeigu neturėtumėt kažkurių ingredientų – galima virti tiesiog daržovių sultinyje.
  • Paprikas supjaustyti juostelėmis ar smulkiau, gerai sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
  • Iškepus paprikoms, jas sumaišyti su kitais ingredientais padažui ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Išvirtus kukulius dar apkepti keptuvėje ant aliejaus, kad apskrustų (nebūtina, bet daug skaniau).
  • Viską patiekti su spagečiais, paruoštu padažu ar kitais norimais priedais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link