Nežinau ar šitas receptas patektų į bowls’ų kategoriją, nes labai jau paprasti ingredientai. 😁 Bet sveikas, greitas receptas, kuriame daržoves galima pasirinkti visiškai pagal savo skonį.
Ir net ne visai receptas čia, labiau idėja kiek daug galima skirtingų dalykų dėti į tokį bowl. Pas mane gavosi labai jau basic variantas, su tuo, ką turėjau namie, o jei norisi prašmatnesnio, tikrai galima sugalvoti ir įmantresnių dalykų – dažnai dedamos edamame pupelės, avokadai, ribų tikrai nėra.
Man svarbiausia, kad būtų ryžiai, tofu, marinuotas imbieras ir sojos padažas, o visa kita gali būti tiesiog po ranka pasitaikiusios daržovės!
Dar galima užsidėti šiek tiek susmulkintų jūros dumblių lapų, kad labiau primintų suši skonį.
Tofu bowl
Ingredientai
- 180 g. tofu ("marinated" rūšies)
- 1-2 šaukšteliai sojos padažo (galima naudoti vieną šaukštelį ir paragauti ar norėsis daugiau)
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštelis kokosų (ar kito) aliejaus
- 0,5 šaukštelio maltų imbierų (arba 1 šaukštelio šviežių, tarkuotų)
- 1 nedidelė morka
- 1 mažas agurkas
- puse raudonosios paprikos
- šiek tiek marinuotų imbierų
- virtų ryžių (vienai porcijai naudojau apie 150 g. virtų ryžių – apie 50 g. nevirtų)
- papildomai sojos padažo, sezamo sėklų patiekimui
Instrukcijos
- Iš anksto išvirkite ryžius.
- Česnaką nulupkite ir arba sutarkuokite su smulkia tarka, arba suspauskite česnakų smulkintuvu.
- Tofu supjaustykite mažais kvadratais – išilgai padalinkite į tris dalis ir supjaustykite, kad gabaliukai būtų iki 0,5 cm. storio.
- Morką galite sutarkuoti arba bulvių skutikliu supjaustyti plonomis juostelėmis. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas perpjaukite pusiau. Agurką supjaustykite griežinėliais.
- Į keptuvę įdėkite šaukštelį kokosų (ar kito) aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir pakepkite apie puse minutės. Tada sudėkite tofu gabalėlius, išmaišykite ir kepkite apie 7-10 minučių arba kol tofu paruduos ir apskrus. Nuolat pamaišykite.
- Kai tofu bus apskrudęs, į keptuvę įberkite maltų imbierų ir šaukštelį sojos padažo – jeigu norisi sūriau – dar šaukštelį. Išmaišykite ir atidėkite, kol paruošite dubenėlį su daržovėmis.
- Į pasirinktą indą vieną šalia kito sudėti ryžius, papriką, agurką, morkas ir marinuotus imbierus. Ant viršaus sudėti keptą tofu, apibarstyti sezamo sėklomis ir apšlakstyti sojos padažu.