Šis – tikrai vienas mėgstamiausių mano receptų, kurį darausi net kai tingisi gaminti, nes pastangų daug įdėti nereikia, o rezultatas visada labai skanus ir nenuobodus.
Kas labai pagerina šitą receptą – tai ananasai. Jie gali būti tiek švieži, tiek ir konservuoti, bet labai rekomenduoju jų nepraleisti, kad receptas gautųsi tikrai įdomus ir pilnai išpildytų savo skonių paletę.
Kitas daržoves galima pakeisti pagal save ar tai, ką tuo metu turit namuose ar kurios daržovės pagal sezoną einamiausios.
Tokiems receptams labiausiai mėgstu naudoti „marinated” rūšies tofu – pati jo nemarinuoju, tiesiog perku jau marinuotą. Geriausia jį apkepti atskirai nuo daržovių, nes tada jis geriau apskrunda, bet taupant laiką, galima kepti ir viską kartu.
Tofu su daržovėmis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže
Ingredientai
- 1 tofu (180 g.)
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 3 česnako skiltelės
- 1 svogūnas
- 2-3 pievagrybiai
- 0,5 raudonosios saldžiosios paprikos
- 90 g. brokolio
- 180 g. ananaso (tinka tiek šviežias, tiek konservuotas)
- 1/4 žaliosios citrinos (galima pakeisti ir paprasta citrina)
Padažui
- 1,5 šaukšto sojų padažo
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 4 šaukštai vandens
- 1 šaukštas pomidorų padažo
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Instrukcijos
- Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
- Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
- Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
- Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
- Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais ir skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.