Šitas receptas iškart nukelia į vaikystę. Nežinau, kaip jūsų mamos, bet maniškė tai mėgdavo ir vis dar mėgsta virt guliašą ir padarydavo jį labai skanų (nu, visas mamiškas maistas skanus). 😀
Kai atsisakiau mėsos ir dar nieko nenutuokiau apie jos pakaitalus, tikrai nebūčiau pagalvojus, kad jį taip paprasta pasidaryt ir veganišką.
O veganišką (ar vegetarišką, nesu tikra) guliašo versiją išvis pirmą kartą paragavau „Radharanės” restorane. Jeigu esat ten jo ragavę – šitas receptas iš skonio jaučiasi kaip jo replika!
Recepte naudoju sojos kubelius, kurie ir išvaizda ir tekstūra tikrai ganėtinai panašūs į tikrą mėsą.
Tai šitas receptas tiktų ir mėsavalgiams, kurie sako, kad veganai vien žoles valgo – tikrai nustebs, kad galima sukurti tokią veganišką guliašo versiją! 😀
Veganiškas guliašas su sojų gabalėliais
Ingredientai
- 100 g. sojos kubelių (1 pakuotė)
- 3,5 raudonosios saldžiosios paprikos
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- 2 morkos
- 3 česnako skiltelės
- 1 mažas svogūnas
- 2 daržovių sultinio kubeliai
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 2 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
- 0,5 šaukštelio malto kumino
- žiupsnis smulkintų aitriųjų paprikų
- 3 lauro lapai
Instrukcijos
- 3 paprikas supjaustyti juostelėmis, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 200C laipsnių temperatūroje 25-35 min.
- Susmulkinti ir apkepti česnakus ir svogūną, kol lengvai paruduos.
- Išvirti sojos kubelius 1l sultinyje (įdėjus vieną kubelį), virti apie 10-15min. Arba galima virti tiesiog viską kartu – sojos kubelius, lauro lapus, bulves, morkas ir puse paprikos (viską susmulkinus kubeliais). Tik išvirus nusemti vandens tiek, kad apsemtų tik puse visos masės, tad ir sultinio kubelį galima įdėti jau nusėmus vandenį.
- Keptas paprikas sumalti blenderiu su 1 kubeliu sultinio ištirpinto 300 ml. šilto vandens, su apkeptais česnakais, apkeptu svogūnu, kuminu, saldžiųjų paprikų prieskoniais.
- Į guliašą supilti paprikų padažą, pomidorų padažą, aitriųjų paprikų prieskonius, miltus, išimti lauro lapus ir galima dar pavirti, kad viskas sušiltų.