Dažniausiai aš nieko prieš pastovėti prie puodų, bet norint sutaupyti laiko ir atsikėlus iškart turėti paruoštus pusryčius – avižinė košė per naktį puikus pasirinkimas.
Toks receptas (overnight oats) ganėtinai populiarus, todėl tikiu, kad ir jums gal teko apie jį girdėti.
Jeigu neteko ir neragavot – dalinuosi labai paprastu tokios košės receptu, kurį galima paįvairinti priedais pagal savo skonį.
Pavyzdžiui, galima dėti visai kitus vaisius, uogas, sirupus… Su šia koše tikrai galima paleisti fantaziją ir susikurti būtent jums patiems tinkamiausią skonių derinį.
Avižinė košė per naktį su bananu ir riešutų sviestu
Jeigu norisi atsikėlus iškart turėti savaime pasiruošusius pusryčius – avižinė košė per naktį gali būti būtent jūsų pasirinkimas.
Ingredientai
- 120 ml. augalinio pieno (naudojau avižų, nesaldintą)
- 50 g. nesmulkintų avižų
- 0,5 šaukštelio cinamono
Patiekimui
- 1 šaukštelis agavų sirupo
- 1 bananas
- 1 datulė
- 1 šaukštas riešutų sviesto
Instrukcijos
- Avižas sumaišyti su cinamonu ir užpilti avižų pienu. Palaikyti šaldytuve per naktį.
- Kitą dieną avižas sumaišyti su agavų sirupu, smulkinta datule. Bananą galima įmaišyti į avižas arba susmulkinus išdėlioti pasirinkto indo dugne ir ant jo supilti avižas.
- Ant viršaus uždėti apie šaukštą riešutų sviesto.