Čia tikriausiai labiausiai fancy košė, kokią esu dariusi, nors nieko sudėtingo ar ypatingo su ja ir nėra. 😀
Avižas viriau migdolų piene – gavosi tikrai daug kremiškesnės nei verdant vandeny, todėl ir visas patiekalas gavosi kaip labai skanus desertas, o ne avižų košė.
O karamelizuoti obuoliai pasidaro labai greitai! Skamba tik kaip kažkas kur, atrodo, reikėtų įdėti nemažai darbo (bet nereikia).
Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
Avižinė košė – skamba kaip sveikas pusryčių patiekalas, kuris gal kai kam jau ir pabodęs. Bet šis receptas bus daug panašiau į desertą nei į košę ir patiks ir išrankesniems!
Ingredientai
- 100 g. avižų
- 500 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 2 šaukštai riešutų sviesto (be pridėtinio cukraus)
- žiupsnis druskos
Karamelizuotiems obuoliams
- 2 vidutinio dydžio obuoliai
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 3 šaukštai klevų sirupo
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- žiupsnis druskos
Instrukcijos
- Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Puode sumaišyti avižas, pieną, cinamoną, sirupą, riešutų sviestą ir druską. Viską virti ant vidutinės kaitros (kai užverda dar pavirti apie 10 minučių vis maišant arba kol avižos pilnai išbrinks).
- Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir sudėti pjaustytus obuolius kartu su visais prieskoniais – sirupu, cinamonu, druska. Obuolius vis pamaišant kepti apie 8-10 minučių arba kol bus norimos konsistencijos (turėtų neišsileisti).
- Košę patiekti uždedant ant jos karamelizuotų obuolių ir, jei norisi, kitų priedų.