Saldūs

Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

Čia tikriausiai labiausiai fancy košė, kokią esu dariusi, nors nieko sudėtingo ar ypatingo su ja ir nėra. 😀

Avižas viriau migdolų piene – gavosi tikrai daug kremiškesnės nei verdant vandeny, todėl ir visas patiekalas gavosi kaip labai skanus desertas, o ne avižų košė.

O karamelizuoti obuoliai pasidaro labai greitai! Skamba tik kaip kažkas kur, atrodo, reikėtų įdėti nemažai darbo (bet nereikia).

Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

Avižinė košė – skamba kaip sveikas pusryčių patiekalas, kuris gal kai kam jau ir pabodęs. Bet šis receptas bus daug panašiau į desertą nei į košę ir patiks ir išrankesniems!
Tipas Saldūs
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 100 g. avižų
  • 500 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • 2 šaukštai riešutų sviesto (be pridėtinio cukraus)
  • žiupsnis druskos

Karamelizuotiems obuoliams

  • 2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • 3 šaukštai klevų sirupo
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  • Puode sumaišyti avižas, pieną, cinamoną, sirupą, riešutų sviestą ir druską. Viską virti ant vidutinės kaitros (kai užverda dar pavirti apie 10 minučių vis maišant arba kol avižos pilnai išbrinks).
  • Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir sudėti pjaustytus obuolius kartu su visais prieskoniais – sirupu, cinamonu, druska. Obuolius vis pamaišant kepti apie 8-10 minučių arba kol bus norimos konsistencijos (turėtų neišsileisti).
  • Košę patiekti uždedant ant jos karamelizuotų obuolių ir, jei norisi, kitų priedų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link