Saldūs

Bananinis tortas su šokoladiniu kremu

Dažniausiai man tortai atrodo kaip sudėtingi desertai, kurių receptus išsisaugau kaip geras idėjas, bet viduje žinau, kad tikriausiai tingėsiu įdėti tiek darbo ir kepti visus biskvitus, tepti sluoksnius ir taip toliau.

Bet darydama šitą tortą, pamenu, kad nebuvo nieko tokio sudėtingo kaip įsivaizdavau. Aišku, darbo kiek daugiau nei tiesiog iškepti bananų duoną ir patepti ją šokoladiniu kremu jau valgant. Bet šiek tiek pastangų įdėti verta, nes rezultatas tikrai daug geresnis negu paprasta bananų duona, o ir į svečius ar šventei šis receptas puikiai tinkamas.

Bananai ir šokoladas – mano vienas mėgstamiausių visų laikų saldžių derinių. Manau, kaip ir daugelio, todėl su šiuo tortu nenuvilsit ne tik savęs, bet ir kitų, jei planuojat desertu dalintis.

O torto gaunasi nemažai, tai pasidalinti su kitais tikriausiai teks!

Tortui pagaminti reikia iškepti du biskvitus – patogiausia naudoti apvalias formas nuimamais kraštais, bet jei neturite jų dviejų, galima išsiversti ir tiesiog su folija. Foliją išlanksčiau į formą, kuri būtų panaši į turimos apvalios kepimo skardos ir biskvitą kepiau tiesiog supylusi tešlą į šią folijos formą.

Kad tortas būtų kiek gaivesnis, galima ant jo viršaus išdėlioti šviežių bananų arba jų įdėti į kremą torto viduryje.

Bananinis tortas su šokoladiniu kremu

Bananų saldumas ir švelnus šokoladinis kremas – patikrintas duetas, kuris nenuvils.
Tipas Saldūs
Porcijos 1 tortas

Ingredientai
  

Biskvitams

  • 285 g. kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 330 g. gerai sunokusių bananų (3 vidutinio dydžio bananai)
  • 200 g. rudojo cukraus
  • 135 ml. aliejaus (naudotas saulėgrąžų)
  • 90 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų)
  • 1,5 šaukštelio obuolių acto

Šokoladiniam kremui

  • 100 g. juodojo šokolado (~70% kakavos)
  • 150 g. augalinio margarino (geriau naudoti augalinį sviestą, bet augalinis margarinas daug pigiau, o rezultatas gaunasi vis vien geras)
  • 300 g. cukraus pudros
  • 75 g. riešutų sviesto (nesaldinto)
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Sumaišyti ingredientus biskvitams. Juos lygiai padalinti į dvi dalis ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Recepte naudotos 20 cm. skersmens apvalios kepimo formos nuimamais kraštais.
  • Sumaišyti ingredientus šokoladiniam kremui.
  • Dalį kremo užtepti ant vieno biskvito, antrą biskvita uždėti ant viršaus.
  • Likusį kremą užtepti ant viso torto ir jo kraštų. Galima apibarstyti šokoladiniais pabarstukais.

Pastabos

Tortui reikėtų dviejų 20 cm. skersmens kepimo formų (geriausia nuimamais kraštais), tačiau neturint dviejų formų – galima vieną ar net abi išlankstyti iš folijos ir biskvitus kepti jose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link