Bananų duona skani ir visiškai paprasta, bet kai jos receptas toks lengvai pritaikomas su įvairiais skoniais, norėjosi paeksperimentuoti ir ją biški „pažalinti”. 😁
Mactha milteliai bananų duonai suteikia šiek tiek žalios arbatos skonio, tai tiks ir patiks, jei mėgstat matchą ar žalią arbatą.
Jei dar nesat ragavę Matcha, tai pirma rekomenduočiau pasidaryti Matcha Latte (receptas čia) ir pažiūrėti ar viskas patinka – bet šiaip skonis kaip kreminės žalios arbatos, tai ir šitas pyragas į tokius skonius panašus.
Bananų duona su Matcha milteliais
Žalia bananų duona? Kodėl gi ne! „Matcha“ milteliai duonai suteikia švelnų žalios arbatos skonį ir paįvairina įprastą bananų duonos receptą. Recepte naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio kepimo forma.
Ingredientai
- 3 gerai sunokę bananai
- 150 g. kvietinių miltų
- 50 g. cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai Matcha miltelių
- 100 ml. augalinio pieno (naudojau saldintą avižų)
- 25 ml. kokosų aliejaus
- 1 šaukštas obuolių acto
- keli lašai vanilės ekstrakto (nebūtina)
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Nulupti bananus ir šakute sutrinti iki daugmaž vientisos masės. Supilti ištirpdytą kokosų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą, pieną, cukrų ir gerai išmaišyti.
- Atskirame inde sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, druską ir „Matcha“ miltelius.
- Sausus ingredientus supilti į bananų masę ir išmaišyti.
- Kepimo formą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti tešlą ir išlyginti paviršių su šaukštu/mentele.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių – galima patikrinti ir anksčiau į bananų duoną įsmeigiant medinį iešmelį ir jei prie jo neprilips tešla, duona bus jau iškepusi.
- Išėmus iš orkaitės palikti 10-20 minučių atvėsti, tada išimti iš kepimo formos ir arba palikti atvėsti pilnai arba supjaustyti ir patiekti.
Pastabos
Recepte naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio kepimo forma.