Saldūs

Blynai su tarkuotais obuoliais

Tokie blynai mane iškart nuekalia į vaikystę, nes mama kepdavo blynus su tarkuotais obuoliais.

Tai receptas ne tik nostalgiškas (gal ne man vienai?), bet ir skanus, saldus – labai geri pusryčiai ar desertas!

Blynai su tarkuotais obuoliais

Saldūs blynai su šviežiais obuoliais, tinkantys ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertas!
Tipas Saldūs
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 150 g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 200 g. tarkuotų obuolių (maždaug 1-2 nedideli obuoliai)
  • 1 gerai sunokęs bananas
  • 120 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • aliejaus kepimui (naudojau kokosų)

Instrukcijos
 

  • Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą.
  • Atskirame inde sumaišyti pieną su šaukštu acto, atidėti.
  • Bananą nulupti ir sutrinti šakute.
  • Obuolius nulupti, išdarinėti ir sutarkuoti su burokine tarka.
  • Sumaišyti pieno mišinį su trintu bananu. Šią masę sudėti į miltų mišinį ir išmaišyti. Tada įmaišyti ir tarkuotus obuolius.
  • Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros su maždaug 1 šaukštu kokosų (ar kito) aliejaus. Vienam blynui dėti maždaug po šaukštą tešlos. Aliejaus vis įdėti iš naujo kepant naujus blynus.
  • Patiekti galima su cukraus pudra, obuolių gabaliukais, pasirinktu džemu ar sirupu, tačiau blynai gana saldūs, tad priedai nebūtini.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link