Tokie blynai mane iškart nuekalia į vaikystę, nes mama kepdavo blynus su tarkuotais obuoliais.
Tai receptas ne tik nostalgiškas (gal ne man vienai?), bet ir skanus, saldus – labai geri pusryčiai ar desertas!
Blynai su tarkuotais obuoliais
Saldūs blynai su šviežiais obuoliais, tinkantys ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertas!
Ingredientai
- 150 g. kvietinių miltų
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- 1/4 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 1/4 šaukštelio malto muskato
- 200 g. tarkuotų obuolių (maždaug 1-2 nedideli obuoliai)
- 1 gerai sunokęs bananas
- 120 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 1 šaukštas obuolių acto
- aliejaus kepimui (naudojau kokosų)
Instrukcijos
- Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą.
- Atskirame inde sumaišyti pieną su šaukštu acto, atidėti.
- Bananą nulupti ir sutrinti šakute.
- Obuolius nulupti, išdarinėti ir sutarkuoti su burokine tarka.
- Sumaišyti pieno mišinį su trintu bananu. Šią masę sudėti į miltų mišinį ir išmaišyti. Tada įmaišyti ir tarkuotus obuolius.
- Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros su maždaug 1 šaukštu kokosų (ar kito) aliejaus. Vienam blynui dėti maždaug po šaukštą tešlos. Aliejaus vis įdėti iš naujo kepant naujus blynus.
- Patiekti galima su cukraus pudra, obuolių gabaliukais, pasirinktu džemu ar sirupu, tačiau blynai gana saldūs, tad priedai nebūtini.