Chia pudingas – ne tik sveikas, bet ir skanus desertas. Dėl naudingų medžiagų gausos, jį mėgsta ne tik veganai, bet ir visavalgiai!
Deserto esmė – išbrinkusios chia sėklos, primenančios jogurtinę konsistenciją. Desertą galima paskaninti pačiais įvairiausiais vaisiais ar uogomis.
O su braškėmis bet koks desertas taptų skanus, todėl šiltuoju sezonu galėčiau į visus desertus dėti vien jas. Sudėjau ir į šį receptą!
P.S. turiu ir dar vieną chia pudingo receptą, su šilauogėmis.
Chia pudingas su braškėmis
Lengva, sveika ir skanu – taip galima apibūdinti chia pudingą, kuriam reikia vos kelių ingredientų. Pudingas, primenantis jogurtinį desertą, puikiai dera ne tik su braškėmis, bet ir kitomis uogomis ar vaisiais.
Ingredientai
- 70 g. chia sėklų
- 400 ml. augalinio pieno (recepte naudotas nesaldintas migdolų)
- 1 šaukštas agavų sirupo (ir dar 2 šaukšteliai braškių sluoksniui)
- 150 g. šviežių braškių
- 0,5 šaukštelio malto muskato (nebūtina)
Instrukcijos
- Chia sėklas užpilti pienu, įdėti agavų sirupą, muskatą ir gerai išmaišyti. Įdėti į šaldytuvą ir palikti kelioms minutėms, tada išėmus vėl išmaišyti ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms arba per naktį.
- Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius ir sumalti rankiniu trintuvu (arba sutrinti šakute/kitu prietaisu), įpilti 1-2 šaukštelius agavų sirupo ir išmaišyti.
- Kai chia pudingas bus sustingęs (masė turi būti tiršta), jį vėl išmaišyti ir į stiklinę (maždaug ¼ stiklinės) įdėti chia pudingo, ant viršaus uždėti trintų braškių, tada dar vieną sluoksnį chia pudingo ir ant viršaus vėl trintų braškių. Galima papuošti šviežiomis pjaustytomis braškėmis. Taip paruošti dvi porcijas.