Chia pudingas yra gan populiarus tarp veganų ar augaline mityba besidominčių žmonių, nors tikrai neapsiriboja tik šiomis grupėmis.
Veganai jį myli dar ir dėl to, kad Chia sėklos turi Omega 3 riebalų rūgščių ir kitų labai naudingų medžiagų. Be to, pasigaminti jį labai paprasta.
Jeigu nėra tekę ragauti Chia pudingo – jis gali priminti jogurtą ar kokį jogurto desertą. Jam pagaminti užtenka augalinio pieno, chia sėklų ir saldiklio, pavyzdžiui banano ir klevų sirupo 🍭
O kur dar palyginimas ant kiek sveikesnis toks desertas už bet kokį pirktinį! 😀
Jam galima naudoti visiškai bet kokias uogas ir vaisius, bet ant mano pudingo nugulė daug šilauogių, o ant viršaus dar ir papildomo klevų sirupo.
Chia pudingas su šilauogėmis
Itin paprastai paruošiamas desertas, kuris ne tik skanus, bet ir labai sveikas.
Ingredientai
- puse gerai sunokusio banano
- 200 ml. augalinio (naudojau migdolų, nesaldintą)
- 40 g. chia sėklų
- 1 šaukštas klevų sirupo (arba kitas saldiklis)
Instrukcijos
- Puse banano sutrinti šakute iki vientisos masės. Jį sumaišyti su pienu, chia sėklomis ir klevų sirupu taip pat iki vientisos masės.
- Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
- Prieš valgant galima užsidėti mėgstamų uogų ir kitų priedų – recepte naudotos šilauogės ir dar šiek tiek papildomo klevų sirupo.